EUROLYGA 2023

Paryžiuje – Rusijos sportininkės gėda: pareiškus įtarimus išsivedė policija, apieškotas viešbučio kambarys

Prestižinį „Roland Garros“ turnyrą sudrebino sukčiavimo skandalas. Vykstant „Grand Slam“ serijos turnyrui Paryžiuje buvo suimta tenisininkė, kuri jau pernai buvo įtarta dėl sutartos dvikovos, rašo espn.com.

 Rusų sportininkę išsivedė policija.<br> ZumaPress.com/Scanpix nuotr.
 Rusų sportininkę išsivedė policija.<br> ZumaPress.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 4, 2021, 3:20 PM

Prokuratūra naujienų agentūrai „Associated Press“ patvirtino, kad sulaikyta ne prancūzų sportininkė, tačiau nenurodė tapatybės.

Pasak Prancūzijos laikraščio „Le Parisien“, tenisininkė – 765 pasaulio raketė iš Rusijos Jana Sizikova.

Tenisininkė buvo suimta ketvirtadienio vakaro. Jai pareikšti įtarimai „papirkinėjimu sporte“ ir „sukčiavimo organizavimu“. Nurodyta, kad jos pažeidimai veikiausiai atlikti 2020 metų rugsėjį.

Sporto lažybų ir sukčiavimo policijos skyrius tyrimą pradėjo praėjusių metų spalį. Prancūzijos teisėsauga dirbo ir su Belgijos atstovais, kurie tyrė įtariamus sukčiavimus žemesnio lygio teniso profesionalų varžybose.

Prokuratūra paskelbė, kad tyrimas sukosi apie vieną įtartiną „Roland Garros“ mačą, kuris įvyko pernai. Apie kurią dvikovą kalbama, oficialiai nepranešama.

Vokietijos laikraštis „Die Welt“ ir Prancūzijos sporto dienraštis „L'Equipe“ rašė, kad tuo metu įtartini skaičiai lažybų kontorose pasirodė ties moterų dvejetų dvikova. Pirmojo rato mačas vyko rugsėjo 30 dieną.

Būtent tada žaidė ir J.Sizikova, kurio partnere buvo JAV atstovė Madison Brengle. Jos kovojo prieš rumunes Andreea Mitu ir Patricia Maria Tig.

J.Sizikova antrojo seto paskutiniuose penkiuose geimuose išskirtinai veržėsi atlikti padavimus. Čia buvo užfiksuotos dvi jos neišprovokuotos klaidos.

„Le Parisien“ penktadienį skelbė, kad tuo metu už Rumunijos sportininkių pergales skirtingose šalyse buvo statomos dešimtys tūkstančių eurų.

„Le Parisien“ tvirtino, kad J.Sizikova buvo sulaikyta ketvirtadienį po pralaimėjimo pirmajame „Roland Garros“ dvejetų mače.

Teigiama, kad teisėsauga apieškojo Rusijos sportininkės viešbučio kambarį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?