EUROLYGA 2023

JAV olimpinė čempionė už antidopingo taisyklių pažeidimą diskvalifikuota 5 metams

2016 m. Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse 110 metrų barjerinio bėgimo rungtyje čempione tapus JAV bėgike Brianna McNeal už įtarimus sukčiaujant buvo diskvalifikuota 5 metams.

B.McNeal.<br>AP/Scanpix nuotr.
B.McNeal.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2021, 2:57 PM

Apie skirtą nuobaudą paskelbė Tarptautinė lengvosios atletikos federacijos (IAAF) sąžiningumo skyrius (AIU). Kaip teigia AIU, amerikietė klastojo dopingo mėginių rezultatus. O tai buvo jau antrasis sportininkės antidopingo taisyklių pažeidimas.

Pirmą kartą lengvosios atletikos atstovė buvo nubaustas dar 2016-aisiais, kai pažeidė taisykles pagal kurias sportininkai vieną valandą per dieną turi būti randami antidopingo specialistų iš anksto neplanuotam testavimui. Už tai jai buvo skirta 1 metų diskvalifikacija.

Pati B.McNeal neigia kaltinimus bei skirtą nuobaudą apskundė Sporto arbitražo teismui (CAS). Teismas sprendimą ketiną priimti iki Tokijo olimpinių žaidynių. Jei skundas nebus patenkintas sportininkė bus priversta praleisti ne tik 2021 m. olimpiadą Japonijoje bet ir 2024 m. vasaros žaidynes Paryžiuje.

29-erių sportininkė savo karjeroje yra iškovojusi aukso medalį 2016 m. Rio olimpiadoje. Taip pat 2013 m. tapo pasaulio čempione.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.