EUROLYGA 2023

Pasipriešinimo neparodęs R. Berankis nusileido pirmajai pasaulio raketei N. Džokovičiui

Šeštadienį geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis Paryžiuje vykstančiame „Roland Garros“ turnyre nesugebėjo pasipriešinti pirmajai pasaulio raketei. Lietuvis 1:6, 4:6, 1:6 nusileido Novakui Džokovičiui.

Ričardas Berankis<br>AP/Scanpix.com nuotr.
Ričardas Berankis<br>AP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2021, 3:11 PM, atnaujinta Jun 5, 2021, 5:09 PM

Pirmąjį setą Novakui Džokovičius pradėjo itin galingai, laimėjo tiek savo, tiek R.Berankio padavimus bei greitai išsiveržė 4:0. Lietuvis prieš dominavusią pirmąją pasaulio raketę pasirpiešinimą pademonstravo tik 6 geime, kai laimėjo savo padavimus ir po 23 min. iškovojo pirmąjį tašką. Visgi tada savo padavimus ir vėl lengvai laimėjo serbas ir kuriam atiteko ir setas – 6:1.

Antrąjąme sete lietuvis rodė geresnį žaidimą. R.Berankis žaidė aštriau, o tai pradeda šiek tiek erzinti dominavimą norėjusį išlaikyti serbą. N.Džokovičius pradėjo daugiau klysti, visgi serbas ir toliau lengvai laimėjo savo padavimus  – 2:2.

Nors lietuvis šiame sete žaidė užtikrinčiau, tačiau to nebuvo gana. Puikią gynybą pademonstravęs N.Džokovičius laimėjo R.Berankio padavimus. Vėliau serbas vėl pademonstravo  neatremiamus padavimus ir laimėjo dar vieną setą.

Trečiąjame sete R.Berankis pradėjo taip pat blogai, kaip ir pirmąjį ir greitai vėl atsiliko 4:0. Serbas buvo pasiruošęs laimėti ir 5-ąjį geimą, kai laimėjo 3 taškus iš eilės, tačiau R.Berankis nenustojo kovoti ir laimėjo savo padavimus. Visgi per paskutinius du geimus serbas žaidė ne tik geriau, bet ir gražiau. Įspūdingai atmušęs kelis R.Berankio smūgius N.Džokovičius laimėjo tiek savo, tiek lietuvio padavimus ir laimėjo trečiąjį setą 6:1.

„Grand Slam“ serijos turnyras Paryžiuje jau antrus metus iš eilės lietuvį suvedė su N.Džokovičiumi. Šįkart jie susitiko trečiajame rate, kur R.Berankiui dar nebuvo tekę žaisti.

Per tris susitikimus iki šiol 93-oje ATP reitingo vietoje esančiam 30 metų lietuviui sensacijos pateikti nepavyko nė karto ir anksčiau.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.