EUROLYGA 2023

Lietuvių lygis pakilo, bet juos nustelbė pasaulinės vandenlenčių sporto žvaigždės

Vandenlenčių parke „WakeWay“ Nemėžyje įvyko tarptautinių varžybų „Red Bull WakeDuel“ atranka, kuriose iš daugiau nei penkiasdešimties dalyvių paaiškėjo finalininkai. Šie dvidešimt keturi dalyviai birželio 12 d. keliaus į varžybų finalą „313 Cable Park“ Užpelkiuose – čia jie susirungs su geriausiais praėjusių varžybų dalyviais bei kviestinėmis vandenlenčių pasaulio žvaigždėmis.

Į finalą pateko 24 dalyviai.<br> Organizatorių nuotr.
Į finalą pateko 24 dalyviai.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2021, 9:43 AM

„Labiausiai nustebino, kaip pakilo Lietuvos atletų lygis. Ankstesniais metais šiose varžybose dalyvaujantys lietuviai pasirodydavo silpniau, bet šiemet pamačiau, kad vietiniai tikrai gali varžytis su pasaulinio garso raideriais“, – susižavėjimo neslėpė renginio vedėjas Alexas Aulbachas.

Kaip pavyzdžius jis pabrėžė Ovidijų Boiko – kaip keturiasdešimtmetį, kuris „visiškai nužudė“, ar Tadą Aleksiejūną, kurio „hardway back 270“ tapo vienu iš sudėtingiausių triukų visose atrankose.

Deja, Ovidijus į finalą nepateko, o lietuvių, nors ir parodžiusių aukštą lygį, tarp 24 finalininkų nedaug. Tai – jau minėtas Tadas, Domantas Kazickas, Guoda Saulė Malinauskaitė, Kamilė Cickevičiūtė ir Urtė Žitkevičiūtė.

Šį faktą lėmė itin aukštas atrankinių varžybų lygis – čia dalyvavo tokie atletai kaip Didžiosios Britanijos vandenlenčių čempionas Ryanas Peacockas, „Red Bull“ atletas Jules'is Charraud, Europos čempionato trečios vietos laimėtojas Florianas Weihereris, daugybės podiumų viešnia Jamie Lopina ar itin perspektyvi jaunėlė Elena Bodi, kuri dar penkiolikos laimėjo trečią vietą FISE varžybose.

Nepaisant gausaus žinomų atletų skaičiaus, A.Aulbachas teigė, kad didžiausią įspūdį jam vis tik padarė mažai girdėti ar visai negirdėti atletai – tiek iš Lietuvos, tiek iš užsienio.

Finalininkai.

Vyrai: Florianas Weihereris, Ryanas Peacockas, Tobias Michelis, Alfie Constable'is, Jules'is Charraud, Marco Gačičius, Maxas Milde, Marko Malsubas, Riccardo De Tollisas, Wesley Huberis, Domantas Kazickas, Henri Dollenbergas, Kieranas Owensas, Rienas van der Pasas, Tadas Aleksiejūnas, Armandas Selvenis.

Moterys: Kamilė Cickevičiūtė, Guoda Saulė Malinauskaitė, Anita Leina, Joelina Gerards, Elena Bodi, Jamie Lopina, Maxime Ocasek, Urtė Žitkevičiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.