EUROLYGA 2023

Dainius Pavilionis: „Šį savaitgalį bus padėtas taškas dėl paskutinio olimpinio kelialapio“

Šį savaitgalį – šeštadienį ir sekmadienį – Trakuose vyks Lietuvos jaunučių ir jaunimo irklavimo čempionatas, o šalia didelis dėmesys bus sukoncentruotas į mūsų vyrų dvivietės porinės valties irklavimo lyderių kovą dėl olimpinio kelialapio į Tokijo olimpines žaidynes. Lietuva šį kelialapį iškovojo jau anksčiau, tačiau būtent po šio savaitgalio Lietuvos irklavimo lyderių tarpusavio atrankos ir paaiškės, kurie tie du laimingieji, kurie šių metų liepą vyks į Tokiją.

 Dainius Pavilionis: „Šį savaitgalį bus padėtas taškas dėl paskutinio olimpinio kelialapio“.<br> Federacijos nuotr.
 Dainius Pavilionis: „Šį savaitgalį bus padėtas taškas dėl paskutinio olimpinio kelialapio“.<br> Federacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2021, 12:57 PM

Prieš šias atrankines varžybas kalbamės ne tik apie tai, bet ir apie artėjančias kitas varžybas bei planuojamą pasiruošimą olimpiadai su Lietuvos irklavimo federacijos prezidentu Dainiumi Pavilioniu.

Dainiau, visų pirma priminkite, kurie mūsų šalies irkluotojai jau yra iškovoję olimpinius kelialapius į Tokijo olimpines žaidynes? – pasiteiravome Dainiaus Pavilionio.

Olimpinius kelialapius kišenėje jau turi vienvietę valtį irkluojantis vienvietę valtį irkluojantis Mindaugas Griškonis ir dvivietė porinė merginų įgula – Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė.

Nedaug trūko, kad kelialapį būtų iškovoję ir mūsų keturvietės valties atstovai: Aurimas Adomavičius, Dovydas Nemeravičius, Dominykas Jančionis ir Martynas Džiaugys. Vienam iš įgulos narių – Martynui Džiaugiui – Šveicarijoje vykusiose paskutinėse atrankos į olimpiadą varžybose lūžo šonkaulis ir tai pakišo koją. Dėl to ir pritrūko kelių sekundžių.

Šį savaitgalį Trakuose vyks savotiška tarpusavio kova tarp vyrų dvivietės porinės valties įgulų. Kurie du irkluotojai yra realiausi pretendentai vykti į Tokiją?

Po savaitgalio šio klausimo nebeliks – bus padėtas taškas. Matysime, kuri įgula yra greičiausia ir verčiausia dalyvauti Tokijo olimpinėse. Lietuvos irklavimo rinktinės treneris Kęstutis Keblys išbandys įvairias įgulas, skirtingus variantus – miksuos, ir bus matyti, kur komanda yra greičiausia.

Pajėgių dvivietės irkluotojų yra išties nemažai, tad konkurencija – didelė.

Visi stiprūs. Mūsų pagrindinis noras ir tikslas – turėti kuo greitesnę komandą.

Tarp realių pretendentų yra Saulius Riteris su Rolandu Maščinsku. Juk jie yra tapę dukart pasaulio vicečempionais. Labai stiprus ketturvietės yrininkas yra Aurimas Adomavičius.

Tas pats Dovydas Nemeravičius, kuris kartu su Sauliumi Riteriu tą kelialapį Lietuvai ir iškovojo. Pajėgus yra ir Dominykas Jančionis.

Taigi, yra iš ko rinktis. Po šio savaitgalio bus suformuota galutinė Lietuvos irkluotojų olimpinės rinktinės komanda, kuri pradės galutinį pasiruošimą Tokijo olimpinėms žaidynėms.

Pagal pirminius planus, kada irkluotojai planuoja vykti į Tokiją? Kokios numatytos stovyklos?

Olimpiada mums, irkluotojams, – liepos 23 dieną. Olimpiadai kryptingai ruošimės Trakuose. Čia sąlygos ruoštis yra geros.

Liepos 9 ar 10 dieną išskrenda į Tokiją. Reikės kelių dienų aklimatizacijai.

Iš pradžių treniruosimės sporto salėje, o olimpinis kanalas atsidaro penkias dienas prieš olimpiadą. Organizuojamės, kad mūsų olimpiečiai Tokijuje 2-3 dienas treniruosis sporto salėje su „Concept“ treniruokliais, o paskui jau eis ant vandens.

Šią vasarą dar svarbus startas laukia mūsų jaunimo komandos narių – liepos 7-13 dienomis Čekijoje vyks pasaulio jaunimo čempionatas. Jame gali sužibėti mūsų perspektyvūs jaunimo grupės – broliai dvyniai Domandas ir Dovydas Stankūnai.

Birželio mėnesio pabaigoje – 25-27 dienomis Trakuose vyks „Gintarinių irklų“ varžybos.

Puikiai dirba Lietuvos rinktinės vy. treneris Kęstutis Keblys. Yra aiškiai sudėliota sistema, funkcijos: kiti 7 rinktinės treneriai gauna komandas, užduotis, bendrą planą. Kiekvieną trečiadienį su treneriais darome susirinkimą, rašome protokolą, ką mes priimame. Treneriai dalinai valdo procesą, patys išdiskutuoja tam tikrus klausimus: atrankos kriterijus, kaip rinktines sudėlioti, kaip varžybas organizuoti ir panašiai. Juk treneriai geriausiai žino žmones, geriausiai žino visą sistemą.

Jie visuose šiuose procesuose dalyvauja. Anksčiau būdavo, kad kažkas iš viršaus nuleidžia, o jie tokie tik vykdytojai. Juk treneriai su savo sportininkais dirba 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę, žino juos ir gali rinktis tokius variantus, kurie yra geriausi ir gali lemti geriausią rezultatą.

Pasikvietėme trenerį iš Italijos. Jis lietuvis – Romas Kurdanas, bet gyveno Šveicarijoje, Italijoje, tad plečiame ratą. Norisi, kad dirbtų ir žmonės, kurie yra matę tarptautinių vandenų, kad įneštų savo naujovių. Stengiamės neužsidaryti tik savame rate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.