EUROLYGA 2023

Billie Jean King taurė: Lietuvos tenisininkės turnyrą pradeda akistata su Nigerija

Vilniuje pirmadienį buvo ištraukti Billie Jean King taurės (buv. „FedCup“) 3-iosios grupės Europos–Afrikos zonos turnyro burtai, suskirstę 21 turnyre dalyvausiančią komandą į 6 grupes. Lietuvės kartu su Kosovo ir Nigerijos komandomis pateko į C grupę.

 Vilniuje kovos 21 šalies rinktinės.<br> S.Čirbos nuotr.
 Vilniuje kovos 21 šalies rinktinės.<br> S.Čirbos nuotr.
 Vilniuje kovos 21 šalies rinktinės.<br> S.Čirbos nuotr.
 Vilniuje kovos 21 šalies rinktinės.<br> S.Čirbos nuotr.
 Vilniuje kovos 21 šalies rinktinės.<br> S.Čirbos nuotr.
 Vilniuje kovos 21 šalies rinktinės.<br> S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Tomas Ganusauskas

Jun 15, 2021, 10:45 AM, atnaujinta Jun 15, 2021, 10:49 AM

Lietuvos rinktinė, į kurią trenerė Edita Liachovičiūtė pakvietė Justiną Mikulskytę, Akvilę Paražinskaitę, Ivetą Dapkutę, Klaudiją Bubelytę ir Patriciją Paukštytę, turnyrą birželio 15 d. 12 val. pradės akistata su Nigerijos tenisininkėmis.

„Manau, kad burtai mums yra pakankamai palankūs. Tikrai galime ir turime įveikti tiek Kosovo, tiek ir Nigerijos rinktines. Kelias paskutines dienas treniravomės kartu, merginos pasiruošę tikrai neblogai. Ypač noriu pasidžiaugti dėl komandoje tvyrančios puikios nuotaikos. Tokiuose turnyruose komandos mikroklimatas yra vienas svarbiausių dalykų“, – ištraukus burtus kalbėjo E. Liachovičiūtė.

A grupė: Norvegija, Šiaurės Makedonija, Albanija.

B grupė: Kipras, Bosnija ir Hercegovina, Ruanda.

C grupė: Lietuva, Kosovas, Nigerija.

D grupė: Airija, Armėnija, Gana, Islandija.

E grupė: Malta, Alžyras, Kenija, Zimbabvė.

F grupė: Pietų Afrika, Juodkalnija, Namibija, Azerbaidžanas.

Komandų skaičius aptirpo

„SEB arenoje“ šią savaitę dėl dviejų bilietų į antrąją Billie Jean King taurės varžybų grupę kausis 21 Europos ir Afrikos valstybės moterų teniso rinktinės.

Pradinėje turnyro paraiškoje galima buvo rasti 27 šalių pavadinimus, tačiau ketinimų atvykti į varžybas atsisakė Botsvanos, Kongo, Maroko, Madagaskaro, Mauricijaus ir Ugandos tenisininkės.

„Be jokios abejonės, globali pandemija sujaukė kai kurių komandų planus. Sunkesnės ir brangesnės kelionės, taip pat sudėtingi formalumai lėmė, kad kelios Afrikos komandos iš varžybų pasitraukė. Nepaisant to, Vilniuje vis tiek susigrums 21 šalies rinktinės. Tokio masto tarptautinio teniso renginio Lietuvoje dar nesame turėję“, – sakė Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas.

Ypatingas dėmesys – saugumui

Billie Jean King taurės varžybos Vilniuje vyks griežtomis „burbulo“ sąlygomis, o stebėti mačus „SEB arenoje“ galės tik pačios komandų narės bei oficialūs delegacijų atstovai. Susitikimai vyks be žiūrovų, turnyro metu arenoje neveiks spaudos centras.

„Turnyras vyks pagal tikrai griežtus Tarptautinės teniso federacijos saugumo protokolus, taip pat laikantis visų Lietuvoje galiojančių su koronaviruso pandemija susijusių reikalavimų ir apribojimų. Suprantama, kad tribūnose esantys žiūrovai kurtų visai kitokią varžybų emociją, padėtų mūsų merginoms. Tačiau šiuo atveju tokios alternatyvos neturėjome“, – aiškina R. Grušas.

Bendrovė „Synlab“ arenoje įrengė laikiną laboratoriją, kurioje viso turnyro metu profilaktiškai bus testuojamos žaidėjos, treneriai, teisėjai, aptarnaujantis personalas, savanoriai, net kamuoliukus mačo metu paduodantys vaikai. Kiekvieno iš turnyro dalyvių – iš viso 420 žmonių – mėginiai nuo koronaviruso bus tiriami bent po 2 kartus. Planuojama, kad per savaitę bus padaryta maždaug 1200 Covid-19 testų.

Be to, tarp rinktinių treniruočių, po susitikimu bus nuolat dezinfekuojami teniso kortai, praėjimai, pagalbinės patalpos.

Žaidėjos, trenerės, teisėjai, rinktinių delegacijų atstovai po susitikimų keliaus tiesiai į „Urbihop“ ar „Radisson Blue Lietuva“ viešbučius, kurių negalės palikti viso turnyro metu.

Kovos – devyniose aikštelėse

Billie Jean King taurės mačams paruošti 9 uždari kietos dangos „SEB arenos“ kortai, dar dvi aikštės paliktos rinktinių treniruotėms. Lemiamiems turnyro susitikimams bus parengta dar viena papildoma aikštė.

Įvairioms turnyro reikmėms bus naudojami visi uždari „SEB arenos“ kortai – iš viso 21 teniso aikštelė.

„SEB arena yra didžiausias uždaras teniso centras vidurio ir rytų Europoje. Būtent todėl Tarptautinė teniso federacija mums ir suteikė galimybę surengti tokio masto varžybas. Ne mažiau svarbu ir tai, kad po tuo pačiu stogu turime ir viešbutį. Pandemijos sąlygomis tai – labai svarbus veiksnys“, – aiškino R. Grušas.

Billie Jean King taurės mačai kasdien startuos 12 val. Rinktinės kasdien žais po du vienetų susitikimus, kuriems pasibaigus dar surems raketes ir dvejetų mače.

Visos Lietuvos komandos kovos bus tiesiogiai transliuojamos Lietuvos teniso sąjungos „Facebook“ paskyroje bei kai kuriose kitose platformose.

Vilniuje – svečiai iš 43 valstybių

Varžybų dalyvėms yra skirta 5000 litrų vandens, dar 2000 litrų energetinių gėrimų, keli šimtai kilogramų bananų.

Susitikimams teisėjaus 22 bokštelio ir 78 linijų teisėjai.

Turnyro dalyvių ir svečių apgyvendinimui prireikė per 200 viešbučių kambarių.

Turnyro mačams ir rinktinių treniruotėms bus sunaudota 6000 teniso kamuoliukų.

72 jaunieji įvairių Lietuvos teniso akademijų ir mokyklų auklėtiniai susitikimų metų tenisininkėms paduos kamuoliukus.

Iš viso į Vilniuje vykstančias Billie Jean King taurės varžybas atvyks svečiai iš 43 užsienio valstybių: Airijos, Albanijos, Alžyro, Armėnijos, Australijos, Azerbaidžano, Baltarusijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Bulgarijos, Čekijos, Egipto, Estijos, Ganos, Gruzijos, Islandijos, Italijos, Izraelio, Juodkalnijos, Kenijos, Kipro, Kosovo, Latvijos, Lenkijos, Maltos, Maroko, Namibijos, Nigerijos, Norvegijos, Olandijos, Pietų Afrikos, Portugalijos, Prancūzijos, Ruandos, Rumunijos, Rusijos, Suomijos, Šiaurės Makedonijos, Švedijos, Tuniso, Ukrainos, Uzbekistano, Vokietijos ir Zimbabvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.