EUROLYGA 2023

Billie Jean King taurės varžybų dalyvės Vilniaus kortuose praleido beveik 150 valandų

Vilniuje įsikūrusi „SEB arena“, praėjusią savaitę buvusi antraisiais namai 21 Europos ir Afrikos valstybės moterų teniso rinktinių narėms, pamažu grįžta prie labiau įprastos kasdienybės. Billie Jean King taurės turnyro III grupės Europos / Afrikos zonos dalyvės arenos kortus ir koridorius užleido čia besitreniruojantiems vaikams, profesionaliems tenisininkams bei mėgėjams. Varžybų organizatoriai dėlioja paskutinius ataskaitų štrichus ir tyliai pasvajoja apie galimybę kitais metais į Vilnių pasikviesti 8 aukštesnės turnyro grupės rinktines.

 Billie Jean King taurės varžybų dalyvės Vilniaus kortuose praleido beveik 150 valandų.<br> S.Čirbos nuotr.
 Billie Jean King taurės varžybų dalyvės Vilniaus kortuose praleido beveik 150 valandų.<br> S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 25, 2021, 10:58 AM

Užtikrintos Lietuvos tenisininkių pergalės

Už tokią galimybę Lietuvos teniso sąjunga (LTS) visų pirma turi būti dėkinga šalies tenisininkėms. Įveikusios Nigerijos, Kosovo ir Maltos rinktines lietuvės, kartu su Norvegijos komanda, iškovojo teisę kitais metais varžytis Billie Jean King taurės varžybų antroje grupėje.

„Sveikinu mūsų merginas – Justiną Mikulskytę, Akvilę Paražinskaitę, Ivetą Dapkutę, Klaudiją Bubelytę, Patriciją Paukštytę, Emiliją Tverijonaitę, kapitonę Editą Liachovičiūtę – su pergalėmis ir pakilimu į aukštesnę grupę. Matėsi, kad jos puikiai jautėsi kartu, aktyviai palaikė viena kitą. Tai labai jauna rinktinė, todėl tikiuosi, kad įgijusios dar daugiau patirties merginos ateityje iškovos ir dar didesnių pergalių“, – sako LTS prezidentas Ramūnas Grušas.

Skola žiūrovams

Dėl vis dar siaučiančios globalios koronaviruso pandemijos šių metų renginys Vilniuje vyko be žiūrovų. Šią skolą sirgaliams, anot R. Grušo, galbūt galima būtų grąžinti kitais metais, „SEB arenoje“ surengus to paties turnyro antrosios grupės varžybas.

„Organizacine prasme tai būtų lengvesnis projektas. Vien todėl, kad tektų priimti ne 21 šalies rinktinę, o tik 8 komandas. Be to, antroje grupėje žaidžia stipresnės komandos, sudėtyje turinčios ir gerokai aukštesnių WTA reitingų žaidėjas. Aišku, kol kas rimtai apie kitus metus dar negalvojame, tačiau visko gali nutikti“, – teigia R. Grušas.

Beveik 150 valandų teniso

Billie Jean King taurės dalyvės turnyro Vilniuje metu, neskaitant treniruočių trukmės, kortuose iš viso praleido 8 924 minutės arba 148 val. ir 44 minutes. Tiek iš viso truko visi 128 sužaisti susitikimai.

Ilgiausiai – 2 val. ir 50 minučių – truko juodkalnietės Divnos Ratkovič ir Alžyro tenisininkės Lyndos Benkaddour susitikimas. Jame 6:4 3:6 7:5 pajėgesnė buvo Juodkalnijos atstovė.

Trumpiausią turnyro susitikimą žaidė bosnė Dea Herdzelas ir Ruandos atstovė Joselyn Umulysa. Pergalę 6:1 6:0 D. Herdzelas iškovojo per 31 minutę.

Nė vieno teigiamo testo

Turnyras Vilniuje vyko taikant ypač griežtus saugumo reikalavimus, o jo dalyviai buvo nuolat testuojami nuo Covid-19. Per savaitę „SEB arenoje“ įrengtoje mobilioje laboratorijoje bendrovės „Synlab“ atstovai paėmė per 1200 Covid-19 mėginių. Nė vienas iš testų nebuvo teigiamas.

„Man tai yra akivaizdus įrodymas, kad sporto bazių uždarymas net ir pandemijos metu nėra vienintelis galimas sprendimas. Taikant įvairius saugumo protokolus galima išvengti viruso protrūkių net ir tokio dydžio renginiuose. Sakyčiau, jog tai yra puiki patirtis ir pamoka ateičiai“, – aiškina R. Grušas.

Tarptautinės teniso federacijos įvertinimas

LTS ir varžybas organizavusi komanda už šį renginį jau sulaukė puikių atsiliepimų ir Tarptautinės teniso federacijos pagyrų.

„Parodėme, kad gebame organizuoti tokio masto renginius. Tai leidžia tikėtis, jog ateityje tarptautinių teniso varžybų šalyje bus daugiau. Žinoma, malonu sulaukti padėkų, tačiau aš jomis noriu pasidalinti ne tik su mūsų organizacine komanda, tačiau ir su rėmėjais, partneriais. Ypač norėčiau išskirti valstybės institucijų – Užsienio reikalų ministerijos, Sveikatos apsaugos ministerijos, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos – indėlį. Be jų kasdienių pastangų ir darbo surengti šį turnyrą mums būtų buvę gerokai sunkiau“, – sako LTS prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.