EUROLYGA 2023

„Tour de France“ lenktynėse net dvi avarijos: vieną sukėlė žiūrovas

Prestižinių „Tour de France“ dviračių lenktynių pirmajame etape įvyko net dvi masinės avarijos.

Masinė dviratininkų avarija.<br>„Twitter“ nuotr.
Masinė dviratininkų avarija.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-06-27 06:57

Pirmoji avarija įvyko dėl žiūrovo, kuris laikė kartoninį plakatą. Į šalia trasos stovėjusią moterį atsitrenkė pravažiuojantis Vokietijos dviratininkas Tony Martinas, o tai sukėlė grandininę reakciją po kurios į incidentą pateko daugybė sportininkų.

Antroji avarija lenktynėse įvyko, kai iki pabaigos liko tik apie 8 km.

Šios avarijos nepavyko išvengti ir lietuviui Ignatui Konovalovui. Kaip skelbia Lietuvos dviračių sporto federacija, patyręs lietuvis etapo pabaigoje griuvo ir dėl patirtų sužalojimų nebegalėjo tęsti lenktynių. I.Konovalovas greitosios pagalbos automobiliu buvo nugabentas į ligoninę, kur jam atliekami tyrimai.

Iki finišo likus 7,7 km, pagrindinėje grupėje prieš I.Konovalovą griuvo du dviratininkai. Lietuvos čempionas, siekdamas išvengti susidūrimo, staigiai stabdė ir netrukus vertėsi per galvą, nulėkė į griovį, o jo dviratis nuskriejo maždaug 10 metrų. Ant gulinčio Lietuvos dviratininko užvirto keli varžovai. Iš viso į griūtį pateko kelios dešimtys dviratininkų.

Kaip praneša paties Lietuvos dviratininko atstovaujama komanda – galvos traumą patyręs lietuvis ligoninėje liko nakčiai. Sportininko gyvybei pavojus nekenkia.

„Tour de France“ organizatoriai paskelbė prašymą sirgalių būti atsargiems ir gerbti dviratininkus.

197,8 km ilgio pirmąjį etapą laimėjo pasaulio čempionas prancūzas Julian Alaphilippe („Deceuninck – Quick Step“) – 4 val. 39 min. 5 sek. (vid. greitis – 42,525 km/h). 8-21 vietas užėmę dviratininkai atsiliko 8 sek. Antras finišavo australas Michael Matthews („BikeExchange“), o trečias – slovėnas Primož Roglič („Jumbo-Visma“).

Avarijos turėjo labai daug įtakos etapo rezultatams. Vien po žiūrovo sukelto incidento prireikė net 25 km., kol dauguma lenktynių dalyvių sugebėjo persiorientuoti ir grįžti į lenktynes.

Lenktynių organizatoriai prieš avariją sukėlusį asmenį ketina imtis teisinių veiksmų. „Mes paduosime moterį, kuri šitaip pasielgė, į teismą. Taip elgėmes, nes nenorime, kad šie žmonės gadintų lenktynes“, – po lenktynių sakė „Tour de France“ direktoiaus pavaduotojas Pierre'as-Yvesas Thouaultas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.