EUROLYGA 2023

Stipriausios burlenčių lygos starte – solidus Ryčio Jasiūno pasirodymas Izraelyje

Kol Lietuvos buriuotojai varžėsi tradicinėse Joninių slalomo varžybose Nidoje, 2020 metų buriuotojas Rytis Jasiūnas Tiberias, Izraelyje varžėsi pirmose Profesionalių burlentininkų asociacijos (PWA) turo varžybose šį sezoną. Po penkių dienų slalomo varžybų ir 7 eliminacijų Rytis užėmė 18 vietą tarp 37 dalyvių.

 Kova varžybų distancijoje.
 Kova varžybų distancijoje.
 Rytis Jasiūnas
 Rytis Jasiūnas
 Kova varžybų distancijoje.
 Kova varžybų distancijoje.
 Kova varžybų distancijoje.
 Kova varžybų distancijoje.
 Kova varžybų distancijoje.
 Kova varžybų distancijoje.
 Emocijos, nugalėjus psufinalyje.
 Emocijos, nugalėjus psufinalyje.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jun 28, 2021, 12:23 PM, atnaujinta Jun 28, 2021, 12:34 PM

Tačiau kelionė į varžybas atnešė ne mažiau dramos nei startai vandenyje. Pusiaukelėje, Stambulo oro uoste Rytį pasiekė organizatorių žinutė jokiu būdu nesėsti į lėktuvą, nes dėl pakeistų kovos su pandemija taisyklių Izraelyje gali grėsti net areštas vos nusileidus Tel Aviv oro uoste:

„Kelionei ruošiausi atsakingai, turėjau visus reikiamus dokumentus, prieš kelionę atliktus testus, tačiau situacija pasikeitė jau kelionės metu. Netikėtai teko praleisti dvi dienas Stambule, keisti skrydį, taip pat atlikti papildomą COVID testą.

Tokie netikėti pokyčiai išmuša iš ritmo ir sukelia nemažai nepatogumų.“ – pasakojo Rytis, keliavęs su 160 kg sporto įrangos.

Kelionės tikslą pasiekęs tik pirmadienį 1 valandą nakties, jau perpiet Rytis pradėjo kovas slalomo distancijoje.

Siekiant sumažinti dalyvių skaičių distancijoje, burlenčių slalomo varžybos vyksta eliminacijų principu: ketvirtfinaliuose dalyvauja 32, dviejuose pusfinaliuose lenktyniauja po 8 burlentininkus, o finalą pasiekia 8 stipriausi.

„Savo rezultatais esu labai patenkintas. Tiek 18 vieta galutinėje įskaitoje, tiek 4 vieta eliminacijoje yra geriausi mano asmeniniai rezultatai.

Nors sąlygos buvo sudėtingos, pavyko išvengti didelių klaidų ir nuo pat pirmos dienos kovojau dėl patekimo tarp top 16 burlentininkų.

Daugiausiai pasitikėjimo savo jėgomis suteikė pergalė pusfinalyje. Jau dabar žinau, kad treniruotės ir darbas įdėtas ruošiantis šiam sezonui buvo prasmingas.“ – savo pasirodymą vertino Pasaulio ir Europos jaunimo čempionas.

Išsikeltą tikslą – patekti tarp 16 geriausių burlentininkų Ryčiui pavyko pasiekti trejose eliminacijose iš septynių. Geriausiai sekėsi šeštojoje – pusfinalyje be klaidų skriejęs ir nugalėjęs elitinius burlentininkus jis finišavo pirmas, o finale užėmė 4 vietą.

Įdomi kova vyko tarp buriuotojų pasirinkusių povandeninius sparnus ir tradicinius pelekus. Pučiant stipriam vėjui tradicinė įranga turėjo greičio pranašumą, tačiau esant ribinėms sąlygoms, plaukiantys su povandeniniu sparnu geriau išsilaikydavo per vėjo parimimus. Būtent povandeninių sparnų klasė IQ Foil jau patvirtinta Paryžiaus Olimpinėms žaidynėms 2024 metais. Ryčio tikslas – atstovauti Lietuvą ir kovoti dėl prizinių vietų Paryžiuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.