EUROLYGA 2023

Tradiciniame Karaliaus Mindaugo plaukimo maratone Lampėdžiuose kovos ir įspūdingo rekordo savininkas A. Guoga

Valstybės dieną liepos 6-ąją plaukimo mėgėjai paminės tradiciniu, jau 20-uoju Lampėdžių Karaliaus Mindaugo plaukimo maratonu. Tai antrasis iš trijų Kuršių marių maratonų serijos etapų. Dalyviai, tarp kurių bus ir būrelis Latvijos plaukikų, varžysis 400 m, 2 km ir 4 km distancijose.

 Plaukimo maratonas Lampėdžiuose.<br> Kauno plaukimo federacijos nuotr.
 Plaukimo maratonas Lampėdžiuose.<br> Kauno plaukimo federacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Marius Grinbergas

Jul 4, 2021, 11:35 AM, atnaujinta Jul 4, 2021, 11:37 AM

Be to, tie plaukikai, kurie dar išsaugos jėgų, galės, kaip ir pernai, prisijungti prie vandensvydininkų ir Lampėdžio ežere esančioje vandens aikštėje išbandyti save šios sporto šakos turnyre.

Dalyvių registracija baigsis sekmadienį. Bet jau dabar aišku, kad startuoti pasirengęs Antanas Guoga. Tai bus net 101-asis šio 73 metų kauniečio plaukimo maratonas. 100-asis buvo pernai įveiktas tradicinis „Platelle 2020“.

Nors A.Guogai teko kovoti su klastinga liga, bet jis sugebėjo išsaugoti jėgų plaukimui. „Tai geriausias pavyzdys, kaip niekada nereikia pasiduoti. Jo užsidegimas, noras, ryžtas įkvepia kitus“, – neabejoja Kuršių marių plaukimo maratonų seriją organizuojančios Kauno plaukimo federacijos vadovas Arlandas Juodeška.

Į Kuršių marių plaukimo maratonų rėmėjų gretas sugrįžo Finansinių sprendimų agentūra. Ji apdraus visus dalyvius.

„Smagu, kai žmonės savo iniciatyva atlieka tokį svarbų darbą“, – draudikų sprendimu džiaugėsi A.Juodeška.

Varžybų organizatorius labai laukia ir įspūdingos trijų favoritų kovos – Džiugo Miškinio, Edgaro Šturos ir Povilo Strazdo.

Kol kas šiemet geriausiai sekasi 16-mečiui Dž.Miškiniui.

Šiemet gegužę Klaipėdos baseine vykusio Lietuvos čempionato 1500 m distancijoje Dž.Miškinis iškovojo auksą, E.Štura – sidabrą. Trečias tąsyk buvo daugkartinis šalies čempionas ir rekordininkas P.Strazdas.

Birželio 20 d. Jonavos rajone vykusiame pirmajame Kuršių marių maratonų serijos etape – Šveicarijos Joninių maratone – 5 km distancijoje vėl greičiausias buvo Dž.Miškinis, E.Štura finišavo antras, o P.Strazdas, nors ir buvo užsiregistravęs, nestartavo.

Jonavos rajone vykusiame pirmajame Kuršių marių plaukimo maratonų serijos etape iš viso susirinko 65 dalyviai nuo 15 iki 80 metų amžiaus, tarp jų ir žmonės su negalia.

Visą seriją vainikuos 4-asis Kuršių marių plaukimo maratonas liepos 17 d. Kuršių mariose. Čia plaukikų lauks 2 km, 5 km, 10 km ir 25 km distancijos. Pastarojo nuotolio varžybos Lietuvoje rengiamos pirmą kartą. Šį istorinį išbandymą planuojama skirti Lietuvos plaukimo 95-mečiui.

Atsiradus ketvirčio šimto kilometrų nuotoliui šiemet pirmą kartą bus varžomasi „Mega Grand Prix“ įskaitoje. Joje bus skaičiuojami Šveicarijoje 5 km, Lampėdžiuose 4 km ir Kuršių mariose 25 km įveikusiųjų rezultatai.

Kaip ir pernai, „Super Grand Prix“ įskaitoje rungiasi 5 km, 4 km ir 10 km nuotolių dalyviai. „Grand Prix“ įskaita skirta plauksiantiems 2,3 km Šveicarijos tvenkinyje, 2 km Lampėdžio ežere ir 2 km Kuršių mariose.

Projektas bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Švietimo mainų paramos fondas ir Centrinė projektų valdymo agentūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.