EUROLYGA 2023

Prieš svarbiausias varžybas – auksinė šaulio repeticija Estijoje

Estijos šaudymo į skriejančius taikinius čempionate pagal „FITASC Sporting“ taisykles geriausiai šaudė vilnietis Virgilijus Grybė. Surinkęs 175 taškus iš 200 galimų, praėjusį savaitgalį Kehaloje jis aplenkė beveik 120 geriausių Estijos, Suomijos, Latvijos ir Lietuvos šaulių.

Virgilijus Grybė.<br>R.Sabas nuotr.
Virgilijus Grybė.<br>R.Sabas nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2021, 3:18 PM

„Tai buvo puiki repeticija prieš liepos 15-18 dienomis Vengrijoje vyksiantį FITASC sportingo čempionatą, į kurį susirinks geriausi planetos šaudymo į skriejančius taikinius. Džiaugiuosi ne tik savo, tačiau ir kitų lietuvių pasirodymu“, – sakė V. Grybė, vadovaujantis „VG Shooting Academy“ šaudymo mokyklai.

Antrąją vietą dviejų dienų varžybose užėmė suomis Tero Heikkinenas (173 taškai), trečiąją – estas Veikko Tihvanas (172 numušti taikiniai).

Į dešimtuką taikliausių šaulių taip pat pateko lietuvis Jonas Pakalniškis (158 taškai). Erikas Bolšakovas užėmė 14-ąją vietą (155), Aivaras Leišys – 16-ąją (153). Iš viso Estijos sportingo čempionate dalyvavo 8 Lietuvos šauliai.

„FITASC Sporting“ – tai šaudymo į skriejančius taikinius tam pritaikytoje šaudykloje rungtis, kai didelėje teritorijoje įvairiomis trajektorijomis yra išdėstoma daug taikinių mėtymo mašinėlių. Ši šaudymo sporto šaka yra ekstremaliai sudėtinga, todėl aukščiausio rango varžybose dalyvauja tik aukštą meistriškumą ir didžiulę patirtį turintys šauliai.

Lietuvoje ši sporto šaka pradėta kultivuoti nuo 2005 metų, kai buvo įkurta Lietuvos medžioklinio šaudymo federacija, vėliau virtusi Lietuvos sportingo federacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.