EUROLYGA 2023

Žmones su negalia skatins sportuoti mobilioji programėlė

Jau greitai žmones su negalia visoje Lietuvoje pakvies sportuoti mobilioji programėlė „Parateam“. Lietuvos paralimpinio komiteto kuriama speciali aplikacija pasiūlys virtualų šalies žemėlapį su visa aktualia informacija apie negaliai draugiškus sporto objektus, siūlomas sporto šakas ir trenerius. O sportuoti motyvuos naujienos apie Lietuvos paralimpiečių pasiekimus, įkvepiančios jų istorijos.

Paralimpinės rinktinės lengvaatletis Ramūnas Verbavičius. <br> paralympics.lt nuotr.
Paralimpinės rinktinės lengvaatletis Ramūnas Verbavičius. <br> paralympics.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2021, 2:05 PM

„Ši programėlė – įrankis siekti tikslo, kad kuo daugiau žmonių su negalia Lietuvoje gyventų fiziškai aktyvų gyvenimą. Oficiali statistika liūdna: šalyje sportuoja vos 2 iš 100 asmenų, turinčių negalią. Tam įtaką daro ne vienas aspektas, tarp jų ir nežinojimas, informacijos apie galimybes sportuoti trūkumas.

Įsibėgėja mūsų projektas „Mes draugiški negaliai“, kai žmonėms su negalia pritaikyti sporto objektai žymimi specialiais lipdukais su paralimpiečių simboliu gile. Netrukus šios gilės persikels į mobiliąją programėlę, į virtualų žemėlapį, kuriame žmogus aiškiai matys, kur gali sportuoti, kurias sporto šakas rinktis, su kokiu treneriu dirbti“, – sakė Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius.

M. Bilius džiaugėsi, kad gilės lipdukai ką tik suteikti Kauno „Girstučio“ baseinui – didžiausiam ir moderniausiam Lietuvos plaukimo kompleksui bei Palangos baseinui. Be to, paralimpiečių simbolis gilė papuošė Palangos miesto stadioną ir Lietuvos sporto universiteto lengvosios atletikos maniežą Kaune.

Pasak Lietuvos paralimpinio komiteto plėtros vadovės Astos Narmontės, jau pradedami programėlės kūrimo darbai, o aplikacija bus pritaikyta ir žmonėms, turintiems rėgėjimo sutrikimų.

„Vienu metu dirbame dviem pagrindinėmis kryptimis – programavimo ir informacijos rinkimo. Kviečiame sporto objektų valdytojus iš visos šalies kreiptis į Lietuvos paralimpinį komitetą ir siūlyti sales, arenas, aikštynus, kad kuo daugiau jų gautų specialius gilės lipdukus ir būtų įtraukti į virtualų žemėlapį.

Planuojame, kad programėlė vartotojams bus pasiekiama jau kitų metų pradžioje. Atsisiuntę programėlę galės sekti paralimpinio sporto naujienas, semtis įkvėpimo iš motyvuojančių paralimpiečių istorijų, gauti informacijos ir patarimų iš sveiko gyvenimo būdo specialistų“, – sakė A. Narmontė.

Projektas bendrai finansuojamas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Prie iniciatyvos savo lėšomis prisideda Lietuvos paralimpinis komitetas, projekto trukmė – ketveri metai.

„Labai džiaugiuosi, kad Lietuvos paralimpinio komiteto iniciatyva buvo įvertinta ir sulaukė dėmesio. Šis projektas – svarbus žingsnis sveikesnės ir laimingesnės visuomenės link. Fizinis aktyvumas yra svarbus ir reikalingas ne tik sveikiems žmonėms, bet ir gyvenantiems su negalia. O tokių žmonių Lietuvoje – apie ketvirtis milijono, tai – reikšminga mūsų visuomenės dalis, kurios nevalia užmiršti“, – sakė M. Bilius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.