EUROLYGA 2023

Japonijoje toliau renkasi Lietuvos olimpiečiai: atvyko buriuotojai

Lietuvos delegacija aklimatizacijos stovykloje Hiracukoje auga. Šeštadienį į Japoniją atvyko Tokijo olimpinėms žaidynėms besiruošiantys buriuotojai ir jų komanda.

Lietuvos buriuotojai atvyko į Japoniją.<br>LTOK nuotr.
Lietuvos buriuotojai atvyko į Japoniją.<br>LTOK nuotr.
Lietuvos buriuotojai atvyko į Japoniją.<br>LTOK nuotr.
Lietuvos buriuotojai atvyko į Japoniją.<br>LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 11, 2021, 3:42 PM, atnaujinta Jul 13, 2021, 10:34 AM

Tokijo olimpinės žaidynės buriuotojai Viktorijai Andrulytei bus pirmosios, tuo tarpu burlentininkui Juozui Bernotui – jau trečiosios. Sportininkas į Japoniją vyko su neįprastai dideliu bagažu – kartu vežėsi burlentės komplektą su atsarginėmis dalimis.

„Lėktuvu tokį krovinį skraidinome pirmą kartą, tačiau papildomų rūpesčių tai nesukėlė, tiek Vilniuje, tiek Tokijuje oro uosto darbuotojai buvo paslaugūs, padėjo transportuoti“, – sakė jis.

V. Andrulytė ir J. Bernotas Hiracukoje kol kas sportuoja treniruoklių salėje, o po kelių dienų persikels į Enošimą, kur ir vyks olimpinės buriavimo varžybos.

„Treniruoklių salė puiki, turime visas reikalingas priemones, dirbame vieni. Buvome priimti svetingi, labai rūpinamasi mūsų saugumu. Į salę, kuri yra visai netoli, vykstame autobusu, kad išvengtume kontakto su Hiracukos gyventojais“, – sakė J. Bernotas.

Pirmieji startai V. Andrulytės „Laser Radial“ klasėje, o J.Bernoto burlenčių RS:X klasėje laukia liepos 25 dieną.

Į Hiracuką praėjusią savaitę atvyko ir Lietuvos plaukimo rinktinė.

Dėl itin griežtų saugumo reikalavimų į Olimpinį kaimelį sportininkai įleidžiami tik likus 5 dienoms iki pirmųjų savo sporto šakos varžybų, o išvykti turės per 48 valandas nuo paskutiniojo savo starto. Todėl galimybė aklimatizuotis Hiracukoje – itin svarbi.

Bendradarbiavimas tarp Japonijos miestų ir olimpinėse žaidynėse dalyvaujančių šalių yra paremtas tarpkultūrinių mainų principu. Hiracukos gyventojai taip pat palaikys mūsų sportininkus olimpinių startų metu.

Tokijo olimpinės žaidynės vyks liepos 23 – rugpjūčio 8 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.