EUROLYGA 2023

Klaipėdoje vyks keturioliktas Vilties bėgimas

Šį savaitgalį Klaipėdoje jau keturioliktą kartą vyksiantis Vilties bėgimas kviečia dalyvauti solidarumo su onkologiniais pacientais, neįgaliaisiais, emocijų sutrikimų turinčiais vaikais renginyje. Tokiu būdu organizatoriai – broliai pranciškonai – nori vienyti žmones, ugdyti savanorystę, skatinti sveiką gyvenimo būdą, ugdyti aktyvų pilietį, galintį paremti patekusius į socialinę atskirtį.

 Vilties bėgimas.<br> Organizatorių nuotr.
 Vilties bėgimas.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-14 17:57

Šio renginio sumanytojas Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolyno vadovas brolis Benediktas įsitikinęs, kad Vilties bėgimas jau yra tapęs simboliu, skatinančiu solidarumą ir bendrystę su sergančiais ir visais kitais, kuriems reikalinga visuomenės pagalba.

Šių metų bėgimas organizuojamas keliais etapais. Pirmasis etapas įvyks liepos 17 dieną. Ryte Atgimimo aikštėje vyks Vilties treniruočių diena, o vakare nuo Atgimimo aikštės žiedine 3 km Vilties bėgimo trasa vyks Šv. Magdalenos nakties moterų bėgimas ir ėjimas. Visoms moterims siūloma puoštis tamsoje spindinčiais drabužiais, o veidus dabinti specialiais fluorescuojančiais dažais. Tokiu būdu siekiama, kad visos dalyvės suformuotų spindinčią šviesą ir viltį nešančią bangą, kuri nuvilnytų per visą Klaipėdos centrą. Prieš šį bėgimą iš anksto užsiregistravusios moterys galės pasitikrinti dėl krūties vėžio Šv. Pranciškaus onkologijos centre.

Antrasis etapas ir vienas laukiamiausių bėgikų renginių vyks liepos 18 dieną. Tuomet bus paskelbta „Vilties bėgimo 2021“ renginio pradžia. Dalyvių čia lauks įvairios rungtys, estafetės ir 8 skirtingų ilgių trasos. Palaikymą išreikšti galės net ir silpnesnės sveikatos asmenys, specialiai pritaikytą trasą bus galima įveikti einant, o ne bėgant.

Šių metų bėgimas bus organizuojamas ir virtualioje erdvėje. Iki spalio 1 d. visi norintys bėgikai jiems patogiu metu ir patogioje vietoje gali nubėgti pasirinkto ilgio trasą: 42,195 km, 21,098 km, 10 km, 5 km, 3 km, 0,75 km ar 0,4 km. Virtualaus bėgimo dalyviai savo asmeniniu rezultatu turės pasidalinti užpildydami specialią anketą. Bėgikai bus apdovanoti padėkos raštais ir atminimo medaliais.

Dėl Covid-19 pandemijos virtualus Vilties bėgimas pirmą kartą buvo organizuotas praėjusias metais. Tokį pasirinkimą lėmė noras suteikti galimybę saugiai sudalyvauti šiame renginyje visiems norintiems, neapsiribojant vien Klaipėdos miestu. Pernai virtualiame bėgime sudalyvavo beveik 3000 dalyvių, daugiausiai bėgikų rinkosi trasas Klaipėdoje ir jos rajone. Ypač aktyvūs buvo moksleiviai, kurie dažniausiai rinkosi 3 km ilgio trasą.

Anot renginio organizatorių, žmonėms susidūrusiems su onkologinėmis ligomis ar kitomis sveikatos problemomis labai svarbu sulaukti emocinės paramos iš juos supančių žmonių. Būtent todėl reikalinga dėti visas pastangas, kad tokie ar panašūs renginiai nenustotų gyvavę ir kiekvienais metais pritrauktų vis didesnį būrį žmonių.

„Per keturiolika metų tūkstančiai žmonių tapo ypatingo reiškinio Klaipėdoje liudininkais: mūsų nešama solidarumo viltis onkologiniams ligoniams yra veiksminga. Vilties bėgimas prasideda ir baigiasi pagrindinėje miesto Atgimimo aikštėje, kur visą savaitgalį daugybėje palapinių darbuojasi savanoriai; girdisi orkestrų maršai, dundena būgnai, idant renginys pavirstų solidarumo ir atjautos bendruomenės švente. „Vilties bėgimo“ organizatoriai ir dalyviai kuria solidarumo tendencijas. Kasmet savaip. Šiemet mūsų savanoriai siekia sutelkti svajoti apie gražesnį, be pandemijos ir karantinų pasaulį“, – teigia brolis Benediktas.

Apie šio renginio svarbą pažymi ir Šv. Pranciškaus onkologijos centro lankytojai, teigdami, kad tokie renginiai kaip Vilties bėgimas yra sergančiųjų ir sveikų žmonių bendrystės bei susitikimo šventė, suteikianti vilties tikėti į kokybiškesnį ir pilnavertį gyvenimą su onkologine liga. Tad kiekvienas dalyvis – ar tai būtų bėgikas, sirgalius, ar tiesiog geros valios žmogus, yra be galo svarbus, besidalindamas viltimi ir gyvenimo džiaugsmu.

Vilties bėgime laukiami visi: šeimos, senjorai, bėgikai, sirgaliai, medikai ir visi, norintys palaikyti bei prisidėti prie vilties skleidimo tiems, kuriems jos labiausiai reikia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.