EUROLYGA 2023

Šonkaulį prieš olimpiadą susilaužiusi Laura Asadauskaitė: „Tai geriausia, kas galėjo šiuo atveju atsitikti“

Londono žaidynių šiuolaikinės penkiakovės čempionė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė prieš porą savaičių nejuokais išgąsdino sporto vadovus ir sirgalius – Tokijo žaidynėms besirengianti sportininkė krito treniruotėje nuo žirgo ir jai teko vykti pas medikus. Jie konstatavo – vienai iš didžiausių vilčių Tokijo olimpiadoje lūžo šonkaulis.

 Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.<br> Reuters/Scanix.com nuotr.
 Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.<br> Reuters/Scanix.com nuotr.
Laura Asadauskaitė.<br>UIPM nuotr.
Laura Asadauskaitė.<br>UIPM nuotr.
Laura Asadauskaitė.<br>UIPM nuotr.
Laura Asadauskaitė.<br>UIPM nuotr.
Laura Asadauskaitė.<br>UIPM nuotr.
Laura Asadauskaitė.<br>UIPM nuotr.
Laura Asadauskaitė.<br>UIPM World Pentathlon / Vir
Laura Asadauskaitė.<br>UIPM World Pentathlon / Vir
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 14, 2021, 1:06 PM, atnaujinta Jul 14, 2021, 3:58 PM

„Tokia buvo gydytojų išvada – šonkaulio lūžis. Bet galiu pasakyti, kad tai geriausia, kas galėjo šiuo atveju nutikti. Kiti kaulai sveiki. Šonkaulis gyja, jau galiu treniruotis pilna jėga.

Žinote, net ir mūsų šalies penkiakovininkų startų istorijoje yra buvę, kad sportininkai ir prizines vietas užėmė turėdami šonkaulių lūžius varžybų metu.

Nėra ko čia labai verkti“, – pozityviai situaciją įvertino jau trejose olimpinėse žaidynėse startavusi 37-erių L.Asadauskaitė.

17 įvairios prabos apdovanojimų Europos ir pasaulio pirmenybėse iškovojusi bene tituluočiausia mūsų šalies penkiakovininkė rengėsi Rusijos Žemutiniame Naugarde turėjusiam vykti Europos čempionatui, tačiau jodama Riešės jojimo centre krito ir skaudžiai susižeidė.

„Žirgas visiškai nėra kažkuo kaltas. Tiesiog būna taip – užkliuvo už karties per šuolį ir vertėmės kartu. Tai paprasčiausia treniruočių situacija, o žirgas šiaip yra vienas iš geriausių, kuriais treniruojamės.

Aš kritau, jis nukrito, skaudėjo šonus, bet viskas dabar gerai. Praėjo laikas, teko pasisaugoti šiek tiek, o dabar jau pilna jėga treniruojuosi“, – aiškino 2012 metų Londono olimpiados laimėtoja.

Tačiau dėl lūžio Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacija patarė L.Asadauskaitei nevykti į pirmenybes Rusijoje ir sportininkė liko namie.

„Dabar jau įgavau ritmą, esu įsitraukusi į treniruotes ir net atsikračiau tos nedidelės baimės pasisaugoti dėl traumos. Tikiuosi, kad kuo toliau, tuo viskas bus geriau. Juolab, kad to laiko iki Tokijo olimpiados lieka vos trys savaitės“, – tikino triskart šalies Metų sportininke rinkta penkiakovininkė.

Tokijo olimpinėse žaidynėse mūsų šaliai atstovaus maksimalus penkiakovininkų skaičius – L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė, Gintarė Venčkauskaitė ir Justinas Kinderis.

Jie startuos vieni iš paskutiniųjų mūsų rinktinėje.

Rugpjūčio 4-5 dienomis Japonijoje lietuviai ir kiti varžybų dalyviai išbandys pateiktus žirgus, o pačios varžybos vyks rugpjūčio 5-7 dienomis.

Dėl medalių Japonijoje kovos iš viso 72 penkiakovininkai, o ant pakylos lips sėkmingiausiai plaukę, fechtavęsi, joję, šaudę ir bėgę atletai.

2012 metais L.Asadauskaitė triumfavo Londono olimpiadoje, o 2016-ųjų Rio de Žaneiro žaidynėse jai teko sunkiai suvaldomas žirgas – sportininkė nesugebėjo priversti jo peršokti kliūtį.

Lietuvė šioje rungtyje gavo nulį taškų, buvo nublokšta į rikiuotės pabaigą ir galiausiai po bėgimo ir šaudymo užėmė 31 vietą.

„Tokijo žaidynėms rengiuosi jau mąstydama, jog laiko beveik neliko. Rugpjūčio 2 dieną skrisiu į Japoniją ir startuosiu“, – sakė L.Asadauskaitė.

– Ar iki kelionės į žaidynių sostinę visą laiką treniruositės Lietuvoje?, lrytas.lt paklausė L.Asadauskaitės.

– Ne, dabar rengiamės vykti į Estiją. Lietuvoje nėra galimybių susirasti gerų kovų partnerių fechtavimo takelyje, todėl sutarėme su estų fechtuotojais, kad jie padės pasirengti varžyboms. Tad dabar į Estija, o jau sugrįžus iš ten – į Tokiją.

– Vykstate beveik prieš pat startą. Kur aklimatizacija?

– Taip jau nusprendžiau su treneriais. Žinote, tai Japonija – labai sunkus ir drėgnas klimatas, šešių valandų laiko skirtumas.

Reikia į Japoniją skristi aklimatizuotis trims savaitėms iki starto, arba tiesiog atskristi ir startuoti.

Turėjau patirties su aklimatizacijomis ir startais tiesiai iš lėktuvo jau anksčiau, tad nutarėme tiesiog važiuoti ir startuoti.

Tai mano ir mano komandos sprendimas, kiti rinktinės nariai gal kitaip yra nutarę. Bet aš elgsiuosi būtent taip – kovosiu be aklimatizacijos.

– Esate viena iš didžiausių vilčių Tokijo olimpiadoje – iš jūsų laukiamas medalis.

– Na, jei būtų galima atvažiuoti ir pasiimti jau man numatytą medalį, tuomet aš sutikčiau (juokiasi).

Tačiau to nebus ir kovoti teks iš paskutiniųjų. Varžovai stiprūs ir geriausieji. Tačiau viską padarysiu, kad pateisinčiau viltis. Aš tikrai sieksiu medalio – kas mane žino, jie pasakys: kitaip aš negaliu ir nemoku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.