EUROLYGA 2023

Japonijoje dingo olimpiadai besirengęs Ugandos sunkiaatletis Sportininkas paliko raštelį

Penktadienį Japonijos tarnybos paskelbė, kad dingo Izumisano mieste Tokijo olimpiadai besirengęs Ugandos sunkiaatletis 20 metų Julius Ssekitoleko.

Uganos sunkiaatletis Julius Ssekitoleko.<br> Daily monitor nuotr.
Uganos sunkiaatletis Julius Ssekitoleko.<br> Daily monitor nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 16, 2021, 2:50 PM, atnaujinta Jul 16, 2021, 6:01 PM

Tai, kad nėra sportininko paaiškėjo tuomet, kai reikėjo atlikti eilinį kartą COVID-19 testą.

500 kilometrų nuo Tokijo nutolusiame Izumisano mieste įsikūrusi dalis Ugandos olimpinės rinktinės, o pas sportininkus kasdien ateina savanoriai, kurie iš atletų ima testus koronavirusui nustatyti.

Šįkart buvo pranešta, kad niekur neįmanoma surasti sunkiaatlečio.

Policija pradėjo sportininko paiešką.

„Mieste, kuris priima Ugandos rinktine, policija pradėjo dingusio žmogaus paiešką“, – skelbiama oficialiame policijos pranešime.

Tarptautinio olimpinio komiteto atstovai jau susisiekė su Uganodos olimpiniu komitetu, kad gautų platesnę informaciją apie atleto dingimą.

Julius Ssekitoleko yra vienas iš devynių Ugandos sportininkų, kurie dar praėjusį mėnesį atvyko į Japoniją ir pradėjo pasirengimą žaidynėms.

Įdomu, kad dviem iš devynių sportininkų buvo diagnozuotas koronavirusas.

Penktadienį Japonijoje dingęs Ugandos rinktinės sportininkas paliko raštelį, kuriame parašė, kad nenori grįžti į tėvynę ir ketina dirbti Japonijoje. Tai pranešė naujienų agentūra „Kyodo“.

„Aš negrįšiu į šalį, kur taip sunku gyventi. Aš noriu dirbti Japonijoje“, – cituoja agentūra jo numeryje rastą raštelį. Taip pat pranešama, kad, iš visko sprendžiant, 20-metis sunkiaatletis J.Ssekitoleko nusipirko bilietą į greitąjį traukinį „Shinkansen“ ir išvažiavo Nagojos link.

Ugandos rinktinė preliminariai buvo įkurdinta Idzumisanos mieste (Osakos prefektūra). Šio miesto valdžia ir policija tebeieško dingusio sportininko.

Sunkiaatletis iš Ugandos, jau būdamas Japonijoje, praleido kvalifikaciją ir buvo išbrauktas iš žaidynių dalyvių sąrašo. Liepos 20 d. jis turėjo grįžti į tėvynę, bet penktadienį dingo iš viešbučio, kuriame buvo apgyvendinta rinktinė.

Anksčiau dviem Ugandos olimpinės rinktinėms nariams buvo diagnozuotas koronavirusas.

Tai ne pirmas kartas, kai „prapuola“ Ugandos sportininkai. Šiemet Monake dingo šios šalies regbio rinktinės narys, 2018-siais net šeši sportininkai dingo iš rinktinės stovyklos per Sandraugos žaidynes, per tas pačias žaidynes 2014-siais Glazge dingo su atletai ir po kurio laiko buvo surasti gyvenantys miesto bendrabutyje.

Tokijo vasaros olimpinės žaidynės turėjo būti surengtos 2020 metų liepos 24-rugpjūčio 9 dienomis. Dėl koronaviruso pandemijos varžybos buvo atidėtos metams. Dabar jos vyks liepos 23-rugpjūčio 8 dienomis. Organizatoriai nusprendė rengti žaidynes be aistruolių iš užsienio, vietos žiūrovai taip pat nebus įleidžiami į olimpinius renginius šešiose Japonijos prefektūrose, įskaitant Tokiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.