EUROLYGA 2023

Tragiška žinia – per pratybas mirė greitai 40-metį turėjęs švęsti Lietuvos paralimpinės rinktinės atstovas

Lietuvos sporto bendruomenė šokiruota – netikėtai mirė ilgametis nacionalinės paralimpinės rinktinės kineziterapeutas 39-erių Remigijus Milevičius. Iki keturiasdešimtmečio vienam iš pagrindinių paralimpinės rinktinės pagalbininkų trūko tik trijų savaičių.

 Remigijus Milevičius.<br> paralimpic.lt nuotr.
 Remigijus Milevičius.<br> paralimpic.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 17, 2021, 9:22 AM, atnaujinta Jul 17, 2021, 10:00 AM

Apie netektį pranešė Lietuvos paralimpinis komitetas.

„Visi esame sukrėsti, netekę ne tik puikaus specialisto, bet ir tikro draugo. Visi, kam nusišypsojo sėkmė pažinti Remigijų, žinojo, kad jis pirmas ateis į pagalbą, niekada neatsisakys padėti bet kokiose situacijose ir tai darys su plačia ir nuoširdžia šypsena veide.

Remigijus aplinkiniams davė labai daug, pats mainais niekada neprašydamas nieko. Bet jis turėjo mūsų visų draugystę ir meilę. Tai jam buvo didžiausias atpildas už jo pastangas.

Visi šiandien jaučiame tą patį: netekome žmogaus, kurio niekada nepakeis niekas“, – rašoma Lietuvos paralimpinio komiteto pranešime.

Paralimpiečių sveikata ir fizine būkle R. Milevičius rūpinosi beveik dešimtmetį.

Lietuvos šaulių sąjunga patvirtino, kad R.Milevičius dalyvavo savaitę trukusiame Bazinio šaulio įgūdžio kurse. Nelaimė nutiko ne pratybų metu, kai šauliai ilsėjosi. Neoficialiai manoma, kad tragedijos priežastimi galėjo būti širdies veiklos sutrikimas.

Remigijus Milevičius gimė 1981 m. rugpjūčio 7 d. Raseiniuose. Išsilavinimas – aukštasis neuniversitetinis: kineziterapeutas-klinikinis kineziologas. Su neįgaliaisiais sportininkais dirbo nuo 2012 m.

Su Lietuvos neįgaliųjų lengvosios atletikos rinktine dalyvavo 2012 m. Europos čempionate, 2013 m. pasaulio čempionate, 2015 m. pasaulio čempionate, 2016 m. Europos čempionate, 2016 m. Rio de Žaneiro paralimpinėse žaidynėse, 2017 m. pasaulio čempionate, 2018 m. Europos čempionate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.