EUROLYGA 2023

Lietuvos irkluotojai vyks į Tokiją – Rusijos sportininkams kelias į Japoniją uždarytas

Lietuvos vyrų porinio irklavimo keturvietė vis dėlto sulaukė netikėtos galimybės išvykti į Tokijo olimpines žaidynes. Tarptautinė irklavimo federacija (FISA) sekmadienį atsiuntė oficialų pranešimą, kad rusų porinė keturvietė valtis nepasirodys žaidynėse dėl dviejų dopingo teigiamų tyrimų, todėl jų vietą siūloma užimti Lietuvos irkluotojams.

Lietuvos keturvietė porinė valtis kviečiama kovoti Tokijo olimpiadoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lietuvos keturvietė porinė valtis kviečiama kovoti Tokijo olimpiadoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lietuvos keturvietė porinė valtis kviečiama kovoti Tokijo olimpiadoje.<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Lietuvos keturvietė porinė valtis kviečiama kovoti Tokijo olimpiadoje.<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-07-18 11:10, atnaujinta 2021-07-18 12:19

Tad Lietuvos irkluotojai keturvietė įgula – Dominykas Jančionis, Dovydas Nemeravičius, Giedrius Bieliauskas, Armandas Kelmelis išvyks į žaidynes.

„Rusijos porinės keturvietės Tokijo olimpinėse žaidynėse nebus, todėl Lietuva sulaukė kvietimo krautis daiktus ir kuo skubiau keliauti į Japoniją!“, – pranešė Lietuvos irklavimo federacija.

Lietuvos irklavimo federacija priėmė kvietimą.

„Mes nusiuntėme tarptautinei federacijai, kad norime užimti Rusijos valties vietą, kuri nusiėmė iš varžybų dėl dopingo skandalo. Mūsų valtis startuoti turėtų liepos 26-ąją.

Lėktuvai skraido į Tokiją, tad jokių problemų. Mūsų dalyvavimą turi patvirtinti dar Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, tačiau, mano galva, su tuo problemų nėra.

Galiausiai vis dėlto triumfavo tiesa: negalima apgaudinėti visos bendruomenės“, – kalbėjo Lietuvos irklavimo federacijos vadovas Dainius Pavilionis.

Federacijos prezidentas patikino, kad būtent Lietuvos laiškai tarptautinei organizacijai ir kitų valstybių palaikymas dėl „nešvarių Rusijos irkluotojų“ davė vaisių – rusai pasitraukė.

„Žinojome, kad jie pagauti dėl dopingo. Bet jie norėjo tyliai viską sukeisti, pakeisti. Tarptautinės organizacijos vadovui aiškinome, kad vienoje iš švariausių sporto šakų ne vieta dopingui.

Jis tikino, kad negali nieko padaryti, jei rusai neatsisakys savo vietos. Tai jam pasakiau – tai pasiūlykite trauktis, nes kitaip bus gėda visam irklavimui. Nežinau, ar tai suveikė, ar rėmėjų spaudimas, tačiau Rusija atsitraukė“, – pasakojo D.Povilionis.
 

Gegužės viduryje vykusios atrankos metu Rusijos ir Estijos rinktinėms nusileidę Lietuvos irkluotojai buvo treti ir liko prie pat olimpinių kelialapių į Tokijo olimpines žaidynes.

Tačiau prieš pat žaidynes paaišėjo, kad tuo metu startavę du Rusijos irklavimo rinktinės sportininkai buvo su dopingo šešėliu. Patikrinus, pas juos rasta dėl draudžiamų preparatų – meldonio vartojimo.

Rusija bandė gudrauti – diskvalifikavo du sportininkus, siekdama išlaikyti vietą rungtyje, tačiau galiausiai šios šalies valtis buvo nuimta iš varžybų.

Tokijo žaidynėse dalyvaus dar penki Lietuvos irkluotojai: vienvietininkas Mindaugas Griškonis bei dvi porinių dviviečių įgulos – Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė bei Saulius Ritteris ir Aurimas Adomavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.