EUROLYGA 2023

Išnešė sveiką kailį: dopingo vartojimu kaltinti Rusijos plaukikai dalyvaus Tokijo olimpinėse žaidynėse

Praėjusią savaitę du Rusijos plaukikai buvo laikinai suspenduoti dėl galimų antidopingo taisyklių pažeidimo. Tąsyk Tarptautinė plaukimo federacija (FINA) pranešė, kad sprendimas suspenduoti sportininkus buvo priimtas po antidopingo agentūros (WADA) atlikto tyrimo dėl galimo manipuliavimo Maskvos antidopingo laboratorijos duomenimis.

Dėl galimų antidopingo taisyklių pažeidimo buvo suspenduoti du Rusijos sportininkai.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Dėl galimų antidopingo taisyklių pažeidimo buvo suspenduoti du Rusijos sportininkai.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2021, 11:01 AM

Nuobaudų sulaukė dukart olimpietė bei pasaulio plaukimo čempionato medalininkė Veronika Andrusenko bei Universiados 200 metrų plaukimo peteliške čempionas Aleksandras Kudaševas.

Vis dėlto Sporto arbitražo teismas (CAS) išteisino Rusijos plaukikus, nes FINA negalėjo pateikti svarių įrodymų dėl sportininkų kaltės.

Liepos 12-ąją suspenduoti sportininkai griebėsi šiaudo ir kitą dieną pateikė apeliaciją CAS, motyvuodami savo sprendimą, kad FINA neturi pakankamai kaltės įrodymų.

Teismas nusprendė, kad FINA nesugebėjo pateikti svarių įrodymų, kurie teigtų apie antidopingo taisyklių pažeidimą ir išteisino Rusijos plaukikus.

Prieš savaitę suspenduoti sportininkai jau ruošiasi artėjančioms Tokijo olimpinėms žaidynėms – jiems pavyko išvengti diskvalifikacijos.

Iš viso Rusijai Tokijo olimpinių žaidynių metu atstovaus 56 plaukimo rinktinės atstovai.

Tokijo olimpinių žaidynių metu bus uždraustas Rusijos šalies pavadinimas, vėliava bei himnas.

Tokios nuobaudos Rusija sulaukė po WADA ir CAS sprendimo, kurį teko priimti po to, kai paaiškėjo, jog Maskvos antidopingo laboratorijose buvo dangstomi kai kurie įtartini mėginiai.

Rusijai atstovaujantys sportininkai Tokijo olimpinėse žaidynėse varžysis po Rusijos olimpinio komiteto (ROC) vėliava. Taip pat bus ir 2022-ųjų Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse.

Rusijos plaukikai 2016 metais vykusiose Rio olimpinėse žaidynėse iškovojo keturis medalius.

Tokijo olimpinės žaidynės vyks liepos 23 – rugpjūčio 8 dienomis, o visus svarbiausius žaidynių įvykius galėsite sekti kartu su lrytas.lt portalu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.