EUROLYGA 2023

Audros debesys nesitraukia nuo Tokijo žaidynių: neatmeta galimybės, kad paskutinę minutę gali jas atšaukti

Skaičiuojant paskutines valandas iki Tokijo olimpinių žaidynių atidarymo vis dar pasigirsta balsų, kad jos gali būti atšauktos. Apie tai antradienį prabilo net ir „Tokijo 2020“ organizacinio komiteto vadovas Toshiro Muto.

 T.Muto kalbėjo apie žaidynių atšaukimą.<br> Imago/Scanpix nuotr.
 T.Muto kalbėjo apie žaidynių atšaukimą.<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2021, 5:19 PM, atnaujinta Jul 20, 2021, 5:38 PM

Japonijoje per pastarąsias 24 valandas buvo užfiksuota dar 10 teigiamų COVID-19 atvejų, susijusių su žaidynėmis.

Bendras jų skaičius nuo liepos 1-osios viršijo 70.

„Sky Sports News“ teigimu, antradienį per spaudos konferenciją paklaustas, ar žaidynės, kurios turi prasidėti penktadienį, vis tiek gali būti atšauktos, T.Muto sakė, kad stebės infekcijos skaičių ir prireikus surengs diskusijas su organizatoriais.

„Mes negalime numatyti, kas nutiks su koronaviruso atvejų skaičiumi. Taigi mes tęsime diskusijas, jei bus šuolis, – sakė T.Muto. – Mes susitarėme, kad, atsižvelgdami į koronaviruso situaciją vėl sušauksime derybas.

Šiuo metu koronaviruso atvejų gali padidėti arba sumažėti, todėl galvosime, ką turėtume daryti susidarius blogesnei situacijai.“

„Sky Sports News“ žurnalistas Geraintas Hughesas įvertino T.Muto pateiktus komentarus ir pareiškė, kad olimpinėms žaidynėms nėra didesnės rizikos būti atšauktoms.

Tuo metu IOC prezidentas Thomas Bachas anksčiau sakė, kad jie niekada nesvarstė Tokijo žaidynių atšaukimo nepaisant pasaulinės koronaviruso pandemijos poveikio.

T.Muto yra buvęs finansininkas, glaudžiai susijęs su Japonijos valdančiąja partija. Jis yra žinomas dėl kruopštaus žodžių pasirinkimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.