EUROLYGA 2023

Japonai susekė iš olimpinio kaimelio pabėgusį ir likti šalyje planavusį Ugandos sunkiaatletį

Istorija su su nutarusiu pasilikti Japonijoje Ugandos sunkiaatlečiu baigsis paprastai – 20-metis sportininkas bus išsiųstas iš šalies ir jam 20 metų nebus leidžiama kirsti Japonijos sieną. Praėjusį penktadienį šalies policija paskelbė, kad ieško Izumisano mieste dingusio Tokijo olimpiadai besirengusio Ugandos sunkiaatlečio Juliaus Ssekitoleko. Sportininkas savavališkai paliko rinktinės būvimo vietą. Kaip paaiškėjo, jis paliko raštelį, kuriame teigė, kad pasiliks Japonijoje, nes Afrikoje jam gyventi sunku.

Uganos sunkiaatletis Julius Ssekitoleko.<br>Daily monitor nuotr.
Uganos sunkiaatletis Julius Ssekitoleko.<br>Daily monitor nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2021, 5:48 PM, atnaujinta Jul 21, 2021, 3:11 AM

Tai, kad nėra sportininko paaiškėjo tuomet, kai reikėjo atlikti eilinį kartą COVID-19 testą.

500 kilometrų nuo Tokijo nutolusiame Izumisano mieste įsikūrusi didžioji dalis Ugandos olimpinės rinktinės, o pas sportininkus kasdien ateina savanoriai, kurie iš atletų ima testus koronavirusui nustatyti.

Šįkart buvo pranešta, kad niekur neįmanoma surasti sunkiaatlečio.

Policija pradėjo sportininko paiešką ir kambaryje surado jo rašytą laiškelį. „Noriu gyventi Japonijoje. Man sudėtinga gyventi Ugandoje“, – parašė sportininkas.

Be to paliktame raštelyje J.Ssekitoleko paprašė savo delegacijos narių nusiųsti jo daiktus žmonai į Ugandą.

Po dienos paieškų sulaukta ir rezultatų: pirmadienį vaizdo kameros užfiksavo vyrą 200 km nuo viešbučio esančioje Nagojos stotyje.

Būtent šiame mieste gyvena nemažai Ugandos piliečių.

Šiek tiek užsibuvęs Nagojoje ugandietis išvyko į Mijės prefektūrą ir surastas pastebėtas sostinėje Cu. Tai 40 kilometrų nuo Nagojos. Tad siekis pasislėpti šalyje ir po kurio laiko pasiprašyti teisės gyventi Japonijoje ugandiečiui neišdegė.

J.Ssekitoleko dalyvavo Tokijo olimpinių žaidynių atrankoje Japonijoje, tačiau į jas nepateko ir liepos 20-ąją turėjo išskristi namo į Ugandą.

J.Ssekitoleko buvo vienas iš devynių Ugandos sportininkų, kurie dar praėjusį mėnesį atvyko į Japoniją ir pradėjo pasirengimą žaidynėms.

Įdomu, kad dviem iš devynių sportininkų buvo diagnozuotas koronavirusas.

Visi devyni atletai turėjo praeiti karantinavimosi laikotarpį ir tik tuomet jie pradėjo treniruotis.

Tai ne pirmas kartas, kai „prapuola“ Ugandos sportininkai. Šiemet Monake dingo šios šalies regbio rinktinės narys, 2018-siais net šeši sportininkai dingo iš rinktinės stovyklos per Sandraugos žaidynes, per tas pačias žaidynes 2014-siais Glazge dingo du atletai ir po kurio laiko buvo surasti gyvenantys miesto bendrabutyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.