EUROLYGA 2023

Apie Holokaustą juokavęs olimpiados atidarymo ceremonijos vadovas atleistas prieš pat žaidynes

Penktadienį įvyksiančios Tokijo olimpinių žaidynių ceremonijos vadovas buvo atleistas prieš pat šventės atidarymą. To priežastis – prieš daugiau nei du dešimtmečius išsakyti antisemitiniai pasisakymai.

Kentaro Kobayashi.<br>AP/Scanpix nuotr.
Kentaro Kobayashi.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2021, 8:13 AM, atnaujinta Jul 22, 2021, 8:14 AM

Tokijo olimpinių žaidynių vadovas Seiko Hashimoto pranešė, kad japonų komikas, turėjęs vadovauti žaidynių atidarymo ceremonijai, Kentaro Kobayashi buvo atleistas iš darbo, nes viešumoje pasirodė vaizdo įrašai, kuriuose 1998 metais jis atliko komedijinę programą apie Holokaustą.

Lrytas.lt primena, kad šios savaitės pradžioje atsistatydino olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijos kompozitorius Keigo Oyamada, kuris prisipažino, kad mokykloje skriaudė ir tyčiojosi iš neįgalių vaikų.

Pats olimpiados vadovas S.Hashimoto teigė, kad apie K.Kobayashi prieš kiek daugiau nei du dešimtmečius atliktą programą sužinojo visai neseniai ir dėl to nusprendė imtis žaibiškų priemonių.

„Nusprendėme, kad turime išspręsti šią problemą kuo greičiau. Priėmėme sprendimą dėl atleidimo iš darbo“, – sakė S.Hashimoto.

Tokijo olimpinių žaidynių atidarymo ceremonija įvyks penktadienį 14 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.