EUROLYGA 2023

Po trumpų protestų Gvinėjos valdžia žengė atatupsta – leido sportininkams startuoti Tokijo žaidynėse

Dėl visą pasaulį sukausčiusios COVID-19 pandemijos Afrikos žemynui atstovaujanti Gvinėja ketvirtadienį buvo nusprendusi nesiųsti savo delegacijos į Tokijo olimpinės žaidynes. Ji turėjo būti antrąja šalimi po Šiaurės Korėjos, kuri atsisakė siųsti savo sportininkus į žaidynes. Tačiau po iškart kilusių protestų tarp sirgalių ir sportininkų, galiausiai valdžia paskelbė, jog gavo būtinas garantijas iš Japonijos pusės ir grįžta į olimpinę šeimą.

Fatoumata Yarie Camara <br> AP/Scanpix.com nuotr.
Fatoumata Yarie Camara <br> AP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 23, 2021, 12:17 AM

Iš viso Vakarų Afrikos valstybei atstovaus penki sportininkai.

Gvinėjos sporto ministras Sanoussy Bantama Sow ketvirtadienį paskelbė, šios šalies atstovai nedalyvaus Tokijo olimpinėse žaidynėse dėl COVID-19 atvejų augimo.

„Didėjant COVID-19 atvejams, vyriausybė nusprendė atšaukti Gvinėjos dalyvavimą Tokijo olimpinėse žaidynėse“, – sakė Gvinėjos sporto ministras.

Gvinėjai atstovauti Tokijuje turėjo imtynininkė Fatoumata Yarie Camara, dziudistas Mamadou Samba Bah, plaukikai Fatoumata Lamarana Toure ir Mamadou Tahirou Bah bei sprinteris Aissata Deen Conte.

Visgi, praėjus keturioms valandoms Gvinėja nusprendė pakeisti savo sprendimą. Apie tai ir vėl pranešė šalies sporto ministras S.Bantama Sowas.

„Norime informuoti Gvinėjos žmones ir visą sporto bendruomenę, kad gavome atitinkamas garantijas iš Japonijos sveikatos apsaugos įstaigų ir nusprendėme leisti startuoti mūsų sportininkams Tokijo olimpiadoje“, – ministrą cituoja ESPN.

Gvinėjos olimpinės rinktinės žvaigžde yra imtynininkė Fatoumata Yarie Camara. Ji 2019 m. laimėjo Afrikos žaidynių bronzą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.