EUROLYGA 2023

Iš Tokijo žaidynių žaibiškai iškritęs dviratininkas E. Šiškevičius – apie savo sveikatą ir lietuvišką alų Specialiai lrytas.lt, Tokijas

„Norėčiau kuo greičiau užmiršti starto nusivylimą“, – nusivylimo neslėpė dviratininkas Evaldas Šiškevičius. 32 metų sportininkui Tokijo olimpinės žaidynės baigėsi žaibiškai – net nespėjus kirsti finišo linijos.

 E.Šiškevičius greitai paliks olimpiadą.<br> V.Dranginio/LTOK nuotr.
 E.Šiškevičius greitai paliks olimpiadą.<br> V.Dranginio/LTOK nuotr.
 E.Šiškevičius greitai paliks olimpiadą.<br> V.Dranginio/LTOK nuotr.
 E.Šiškevičius greitai paliks olimpiadą.<br> V.Dranginio/LTOK nuotr.
 E.Šiškevičius greitai paliks olimpiadą.<br> V.Dranginio/LTOK nuotr.
 E.Šiškevičius greitai paliks olimpiadą.<br> V.Dranginio/LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 24, 2021, 11:26 AM, atnaujinta Jul 24, 2021, 11:29 AM

E.Šiškevičius tapo pirmuoju Lietuvos olimpiečiu, kuriam teks išvykti namo, o tai padaryti reikės greitai – per 48 valandas. Jeigu reikėtų ieškoti pozityvumo kruopelės, tai sportininkui paguoda tampa, kad nebereikės kęsti Tokijo žaidynes skrodžiančios kaitros.

„Karštis man visada buvo rodikliu, kuris nepatinka. Aš mėgstu, kai šalta, lyja“, – po finišo pasakojo E.Šiškevičius.

Prancūzijoje gyvenantis dviratininkas šeštadienį dviračių plento grupinėse lenktynėse iškrito iki finišo likus 122 kilometrams iš 234. Pats sportininkas teigė, kad nors karštis ir yra didelė problema – šeštadienį per pietus termometrų stulpeliai vietomis rodė 44 – koją pakišo sveikata.

„Su karščiu susidoroti buvo sunku, bet aš jaučiausi prastai. Nežinau, kas atsitiko. Nesijaučiau kaip vakar, nes tada buvau užtikrintas savo jėgomis. Šiandieną jaučiau, kad neturiu tokios savijautos. Mūsų sportas niekada neatleidžia – jeigu turi blogą dieną, tai jaučiasi ir negali normaliai kovoti“, – kalbėjo E.Šiškevičius.

Vos tik atsisėdęs ant dviračio E.Šiškevičius suprato, kad laukia labai sunkios varžybos, bet pats nesitikėjo, kad nepasieks finišo.

„Iškart jaučiasi. Vos tik atsisėdus ant dviračio. Visada galvoji, kad gal bus geriau, reikia įsivažiuoti, įšilti, bet pirmame kalne pajaučiau, kad bus sunku. Tikėjausi, kad bus geriau, bet taip nebuvo, – pasakojo jis – rasa buvo tikrai kalnuota. Tiek pakilimų būna retai, tad trasa – tikrai sunki.“

E.Šiškevičius pasakojo, kad su karščiu padėjo tvarkytis ir pasiruošimas. Sportininkas nusprendė iki olimpiados pratintis prie oro sąlygų, kurių taip nemėgsta.

„Prieš olimpiadą ruošiamės aukštikalnėse. Specialiai eidavau į pirtį, kad pajusčiau tą drėgmę ir karštį. Prieš pat olimpiadą buvau Italijoje ir važiavau karštyje. Viskas turėjo būti tvarkoje, bet mane pavedė ne karštis, o paties savijauta. Tikėkimės, kad tai buvo tik šiaip silpnumas. Bloga diena“, – kalbėjo E.Šiškevičius.

Jam griežtos COVID-19 taisyklės Tokijo žaidynėse slogaus jausmo nepaliks. Sportininkas puikiai supranta, kodėl jų reikia.

„COVID-19 taisyklės – visiems vienodos. Pusantrų mėtų gyvename su kaukėmis ir turbūt dar gyvensime. Apsipratome. Seilių testai buvo padaromi lengvai, tad nesukėlė nepatogumų“, – sakė E.Šiškevičius.

O dabar jo planas – gana paprastas. Sportininkas ruošiasi pasidaryti PGR nosiaryklės testą, kurio reikia norint skristi atgal, o tada – vakarienė. Paklaustas, ar norėtų atsigaivinti  alumi, jis šyptelėjo: „Labai norėčiau, bet lietuviško čia nėra.“

Antradienį jis paliks olimpinį kaimelį ir sugrįš į Prancūziją, kur ir gyvena.

„Atvyks aplankyti tėvai, tai grįšiu namo pas šeimą“, – atviravo dviratininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.