EUROLYGA 2023

Olimpinę svajonę pasiekusi plaukikė K. Teterevkova gilinasi į psichologijos paslaptis

19-metė Lietuvos plaukikė Kotryna Teterevkova visą sezoną intensyviai siekė svarbiausio tikslo – kelialapio į Tokijo olimpines žaidynes. Galiausiai atskriejo nuostabi žinia – lietuvė galės vykti į Tokiją. Jai olimpinį kelialapį garantavo geriausias pasaulio reitingas tarp Lietuvos moterų. Jau rytoj vilnietė debiutuos olimpinėse žaidynėse.

 K.Teterevkova skaito knygas ir žiūri filmus.<br> K.Štreimikio/LTOK nuotr.
 K.Teterevkova skaito knygas ir žiūri filmus.<br> K.Štreimikio/LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Olimpinė panorama“

2021-07-24 16:28

Jaunoji olimpietė domisi psichologija, mėgsta užsienietišką muziką ir neatsisako į rankas paimti knygos.

Tiesa, K.Teterevkova prisipažįsta, kad vaikystėje su knygomis nedraugavo, tačiau laikui bėgant jos tapo sportininkės pomėgiu.

„Laisvalaikiu mėgstu skaityti knygas. Tą galiu daryti lauke, gamtoje priešais saulę arba prie jūros. Dažniausiai skaitau knygas apie psichologiją. Iš tiesų anksčiau labai nemėgdavau skaityti, bet dabar viskas pasikeitė. Skaitau skirtingu laiku – kai ateina noras ir turiu laisvo laiko“, – pasakoja K.Teterevkova.

Lietuvos sportininkė, kuriai priklauso mūsų šalies 400 m kompleksinio plaukimo rekordas, draugauja ir su muzika. Bet mėgstamiausio atlikėjo ar grupės ji neišskiria. Iki šiol neatsirado tokių atlikėjų, kurie sugebėtų išlaikyti savo patrauklumą ilgesnį laiką.

„Mėgstu klausytis popmuzikos užsienio kalba. Dažniausiai klausau per ausines, nes jos taip padeda geriau įsijausti į muzikos ritmą. Mėgstamiausios grupės ar dainos neturiu, nes kiekvieną kartą jos keičiasi. Ypač kai daug kartų atsiklausau vienos dainos“, – sako K.Teterevkova.

Filmai ir serialai taip pat nėra svetimi. K.Teterevkova neslepia, kad mėgsta žiūrėti dramas arba detektyvus ir kriminalus.

„Filmus žiūriu anglų ir rusų kalbomis. Dažniausiai tą darau vakarais. Angliškus filmus žiūriu per „Netflix“, o rusiškus – per televiziją. Labiausiai man patikęs filmas – „Mažoras“. Tai filmas rusų kalba, kuris sukėlė labai daug emocijų ir intrigų“, – prasitaria plaukikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.