EUROLYGA 2023

Artimųjų „grožio miegą“ nutraukęs A. Šidlauskas svarstė, kas įvyko: „Jaučiausi labai keistai“ Specialiai lrytas.lt, Tokijas

„Šiandieną labai keistai jaučiausi vandenyje. Buvau toks sunkus. Vakar taip nebuvo. Net nežinau, kas nutiko. Eidamas iki čia galvojau, kas kodėl ir kaip. Reikia pakalbėti su trenere, pažiūrėti vaizdo medžiagą. Bet toks sportas – nenuspėsi. Yra kaip yra, reikia džiaugtis tuo, ką turime“, – Tokijuje svarstė Lietuvos plaukikas Andrius Šidlauskas.

A.Šidlauskas.<br>K.Štreimikio/LTOK nuotr.
A.Šidlauskas.<br>K.Štreimikio/LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-25 06:12, atnaujinta 2021-07-25 07:46

Kaip pats sako grožio miegą artimiesiems ir savo merginai sugadinęs Andrius Šidlauskas neįteikė malonios dovanos savo sirgaliams. Tokijo žaidynėse 100 m krūtine pusfinalyje lietuviui nepavyko pranokti savęs, tačiau iškeltą trenerės uždavinį įgyvendino.

A.Šidlauskas sekmadienį pusfinalyje distanciją įveikė per 59,82 sek. Ir 2,19 sek. atsiliko nuo į medalius besitaikančio brito Adamo Peaty. Pastarasis distanciją įveikė per 57,63 sek.

Šįkart varžybos Lietuvos laiku vyko 5 val. 39 min., o Tokijaus – po 11 valandos. A.Šidlauskas neslėpė, kad ryte jam kovoti – gerokai sunkiau, tačiau pabrėžė, kad tuo savo rezultato teisinti nenori.

„Man visada ryte sunkiau plaukti ir jausti save, bet tai nėra kažkoks pasiteisinimas. Visi turi tokias pat sąlygas. Tiesiog man asmeniškai sunkiau, bet turiu tai išmokti, perlaužti. Nenuvertinu savęs, nekaltinu nieko. Padariau, ką padariau. Reikia pasidžiaugti, ką padarėme“, – kalbėjo A.Šidlauskas.

Savo plaukime A.Šidlauskas buvo septintas – jam pavyko pranokti tik po neutralia vėliava besivaržantį rusą Antoną Čupkovą, kuris distanciją įveikė per 59,93 sek.

A.Šidlauskas tarp 16 plaukikų liko 13-as. Šią poziciją jis užėmė ir per atranką. Prieš varžybas jo ir Dano Rapšio trenerė Ina Paipelienė teigė, kad iš A.Šidlausko tikisi patekimo į savo rungčių pusfinalius.

Prieš pusfinalį A.Šidlauskas su trenere dar aptarė klaidas, kurias padarė atrankoje.

„Vakar sakė, kad viskas gerai, bet pritrūko finišo – grybšnių pritrūko, alkūnės šiek tiek nusileido į apačią. Bandžiau tai pataisyti, bet šįkart buvo sunkiau. Alkūnių neišlaikiau ir nebuvo to galingumo, – sakė plaukikas. – Su trenere ir visais kitais komandos nariai galvojome, kad turiu šansą patekti į finalą. Kalbėjome, kad jų yra, bet nieko nepakeisi.“

24-erių plaukiko antradienį laukia 200 m plaukimo krūtine varžybos.

„Reikia pailsėti, sukaupti visas jėgas, pasisemti patirties iš šios dienos ir judėti į priekį, nenusiminti. 200 metrų esu plaukęs daugybę kartų ir žinau, kaip tai daryti. Tiesiog nereikia to bijoti, nes tai darei tūkstantį kartų“, – sakė A.Šidlauskas.

Tačiau sportininkas pabrėžė – skirs laiko ir palaikyti kitus Lietuvos plaukikus. Tokijo žaidynių organizatoriai griežtose taisyklėse padarė išimtį ir sportininkams leidžia atvykti į savo sporto šakos arenas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuva atsisveikina su mirusiu buvusiu premjeru G. Kirkilu