EUROLYGA 2023

Į finalą medžioti medalių įšokusios M. Valčiukaitė ir D. Karalienė įžiebė viltį: įvardijo favorites Specialiai lrytas.lt, Tokijas

Užtikrintos ir suteikiančios labai didelę viltį – Lietuvos irkluotojos Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė sekmadienį įšoko į dviviečių finalą. Lietuvės pirmajame pusfinalio plaukime užėmė trečiąją – paskutinę garantuojančią žygį į kitą etapą – vietą.

M.Valčiukaitė ir D.Karalienė užtikrintai žengė tolyn.<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
M.Valčiukaitė ir D.Karalienė užtikrintai žengė tolyn.<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
M.Valčiukaitė ir D.Karalienė.<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
M.Valčiukaitė ir D.Karalienė.<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 25, 2021, 6:32 AM, atnaujinta Jul 25, 2021, 8:14 AM

M.Valčiukaitė ir D.Karalienė 2000 m įveikė per 7 min. 11,29 sek. Nuo lyderių rumunių Ancuta Bodnar ir Simona Radis (7 min. 04,31 sek.) jos atsiliko 6,98 sek. Antrosios buvo Naujosios Zelandijos irkluotojos Hannah Osborne ir Brooke Donoghue. Pastarosios distanciją įveikė per 7 min. 09,05 sek. Ir Lietuvos irkluotojas pranoko 4,74 sek.

„Kitokios oro sąlygos. Dabar reikėjo plaukti prieš vėją, gal dėl to buvo kitaip išsidėsčiusios valtys, didesni atsilikimai“, – sakė dar kvapą atgauti bandanti M.Valčiukaitė.

Lietuvos plaukikės džiaugiasi, kad antrasis startas buvo dar sėkmingesnis. Sirgaliams tai – puikus ženklas prieš trečiadienio finalą.

„Šis startas buvo sėkmingesnis visomis prasmėmis – technikos, išsidėstymo ir rezultato. Pirmasis startas tapo šoku organizmui, o šiandieną suradome savo irklavimą, sugebėjome irkluoti ramiai ir stabiliai bei patekti į kitą etapą“, – kalbėjo D.Karalienė.

Lietuvos irkluotojos per visas varžybas puikiai kontroliavo situaciją ir atrodė ramiai. D.Karalienė pabrėžė, kad tokiomis akimirkos ypač svarbu – stabilumas.

„Kai tam tikra prasme esi gana užtikrintas, svarbu nepridaryti klaidų, nepersikarščiuoti“, – sakė D.Karalienė.

M.Valčiukaitė pridūrė, kad stebint irklavimą 1,5 sekundės gali atrodyti kaip pakankamai nemenkas atstumas, bet esant valtyje vaizdas – visai kitoks.

„Mums atrodo, kad lygiai. Per 1,5 sekundės kas nors gali spurtuoti“, – teigė M.Valčiukaitė.

Lietuvių finale laukia didelis iššūkis – jau pusfinalyje itin tvirtai atrodžiusios rumunės ruošiasi pagriebti auksą.

„Jos yra ryškios favoritės. Niekas nenuginčys. Jos tikrai sportuoja kartu antrą sezoną be pralaimėjimų. Jas verta vertinti“, – teigė D.Karalienė ir kartu su M.Valčiukaite patraukė į procedūras.

Tačiau šiame plaukime M.Valčiukaitė ir D.Karalienė į priekį judėjo be rūpesčių – 500 m žymą jos kirto ketvirtos, tačiau vėliau stabiliai buvo trečiojoje vietoje.

Moterų dviviečių finalas vyks trečiadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.