EUROLYGA 2023

R. Meilutytės pėdomis: Tokijuje kaip žiūrovė turėjusi dalyvauti 17-metė plaukikė stebina pasaulį Jau iškovojo aukso medalį

Legendinės Lietuvos plaukikės Rūtos Meilutytės pėdomis sekanti 17-metė amerikietė Lydia Jacoby Tokijo olimpinėse žaidynėse jau sugebėjo laimėti aukso medalį 100 m krūtine rungtyje, nors prieš metus į olimpiadą ji planavo atvykti kaip žiūrovė.

Lydia Jacoby.<br> AP/Scanpix nuotr.
Lydia Jacoby.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-28 21:00

2020 m., kai oficialiai turėjo vykti Tokijo olimpiada, bet dėl pandemijos buvo perkelta į šiuos metus, 17-metė L.Jacoby buvo vos 18-a greičiausia JAV plaukikė 100 m plaukimo krūtine rungtyje.

Visgi per metus ji sugebėjo įšokti į olimpinę JAV rinktinę ir nustebinti pasaulį, kai jaunutė atletė 100 m rungtyje sugebėjo pranokti ne tik Rusijos plaukikę Juliją Jefimovą, kuri liko penkta, bet ir JAV žvaigždę Lilly King. Pastaroji tenkinosi bronza.

„Tai buvo neįtikėtina“, – po pergalės kalbėjo L.Jacoby.

Dar labiau neįtikėtina tai, kad jei ne koronaviruso pandemija, amerikietei pirmųjų olimpinių būtų reikėję laukti mažiausiai iki 2024 m.

Aliaskoje gimusi atletė ilgą laiką treniravosi 25 m ilgio baseine, mat ten 50 m baseino tiesiog nebuvo. Be to, pandemijos metu ji du mėnesius negalėjo treniruotis, nes baseinai buvo uždaryti. Vis dėlto jai pavyko.

Nepaisant šių sunkumų, plaukikė sugebėjo nustebinti ne tik save, bet ir pasaulį. Lietuviai puikiai supranta, ką tai reiškia, mat 2012 m. Londono olimpinėse žaidynėse aukso medaliais visus nustebino 15-metė R.Meilutytė. Lietuvė aukso medalį tuomet taip pat iškovojo 100 m plaukime krūtine. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.