EUROLYGA 2023

Irkluotojams sudegus ir B finale S. Ritteris užstojo naująjį partnerį: „Atidavėme visas jėgas“ Specialiai lrytas.lt, Tokijas

„Sezonas pasibaigė, daugiau varžybų nenusimato. Toliau bus matyt“, – paklaustas, ar irkluotojų dvivietė ir toliau dirbs kartu atsakė Saulius Ritteris. Kaip visada ramus 32-ejų irkluotojas į Tokijo olimpines žaidynes atvyko kaip Rio de Žaneiro sidabro laimėtojas.

S.Ritteris ir A.Adomavičius.<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
S.Ritteris ir A.Adomavičius.<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
S.Ritteris ir A.Adomavičius.<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
S.Ritteris ir A.Adomavičius.<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
S.Ritteris ir A.Adomavičius.<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
S.Ritteris ir A.Adomavičius.<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 28, 2021, 2:30 AM, atnaujinta Jul 28, 2021, 3:13 AM

Tačiau 2016-aisiais su dabar į vienvietę persėdusiu Mindaugu Griškoniu irklavęs S.Ritteris šįkart nesuspindėjo – kartu su Aurimu Adomavičiumi trečiadienį jie varžėsi tik B finale ir liko paskutinieji.

Olimpiadą Lietuvos irkluotojai baigė 12-oje vietoje ir valstybinių premijų nesulauks. Jas būtų garantavusios prizinės vietos – nuo 1 iki 8-os.

S.Ritteris ir A.Adomavičius 2000 m distanciją įveikė per 6 min. 20,87 sek. Irkluotojai šįkart neturėjo jokių šansų – visose atkarpose jie buvo paskutinieji. Nuo lyderių jie atsiliko 7,14 sek.

S.Ritteris po sunkau finišo iškart užbėgo kritikams už akių ir gyrė į olimpinę dvivietę tik po atrankos, kurioje varžėsi penki lietuviai, patekusį A.Adomavičių.

„Jokiais būdais negalėčiau teigti, kad būtent partnerio keitimas atspindėjo rezultatą. Aurimas yra puikus sportininkas ir tikrai pajėgus. Noriu tik pasidžiaugti, kad su juo startavau. Praėjo penkeri metai ir tai – nemažai. Ką šiai dienai esame pasiruošę, tą ir stengėmės pademonstruoti“, – sakė jis.

A.Adomavičius į tokias galimas kritikų atakas atsakė paprastai: „Man daugiau dėmesio bus.“

Tiek S.Ritteris ir A.Adomavičius atrodė nusivylę, tačiau išlaikė geresnę nuotaiką. Judant specialiu takeliu už ant jo užklijuotos lipnios juostos užkliuvę sportininkai nusišypsojo.

„Negana, kad ten, tai dar ir čia spąstus sudėjo“, – nusijuokė S.Ritteris ir netrukus surimtėjo.

„Buvome nusiteikę kovoti maksimaliai ir atiduoti visas jėgas. Tai ir padarėme. Rezultatas yra toks, koks yra, bet norime pasiimti kuo geresnių dalykų, nes iš pralaimėjimo irgi kažką reikia išmokti. Turime pripažinti, kad varžovai buvo stipresni, nors mes atidavėme visas savo jėgas, – apie rezultatus kalbėjo S.Ritteris. – Turime pripažinti, kad varžovai buvo stipresni, nors mes atidavėme visas savo jėgas.“

B finalą laimėjo Rusijos olimpinio komiteto atstovai Ilja Kondratevas ir Anrejus Potapkinas, distanciją įveikę per 6 min. 15,51 sek.

S.Ritteris ir A.Adomavičius olimpines žaidynes pradėjo nesėkmingai – irkluotojai iš pirmojo karto nepateko į pusfinalį ir turėjo varžytis paguodos finale, kur gavo kelialapį tolyn. Tačiau ir pusfinalyje nepavyko irtis greitai ir tiksliai it šveicariškas laikrodis – sportininkai savo plaukime taip ir nebuvo pakilę aukščiau 5-osios vietos, o per paskutinius 500 metrų atsiliko jau nuo visų varžovų.

„Laiko visada norėtųsi daugiau, bet yra kaip yra. Nenorime žvalgytis atgal, norime tik pasidžiaugti, kad varžovai – labai stiprūs. Olimpinės žaidynės, tad čia atvykta patys stipriausi sportininkai pasaulyje, tad kovoti su jais – didelė garbė“, – pabrėžė po specialia dulksna atsigaivinęs S.Ritteris, jį stebint sportinį gėrimą su elektrolitais geriančiam A.Adomavičiui.

Paklausti, ar buvo nustebinusių varžovų iškart pirštu parodė į B finale plaukusius airius Ronaną Byrne'ą ir Philipą Doyle'ą. Pastarieji B finale liko ketvirti.

„2019 metais pasaulio čempionate laimėjo sidabro medalį, prieš pusantro mėnesio pasaulio taurės etape buvo antri, o dabar varžėsi B finale. Tai parodo, kad per trumpą laiko tarpą viskas gali labai pasikeisti“, – tarė S.Ritteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.