EUROLYGA 2023

Brazilijos tinklininkės bando reabilituotis už Rio de Žaneire patirtą nesėkmę Italijos rinktinė su I.Sorakaite tęs kovą

Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių čempionei ir praėjusių pasaulio pirmenybių bronzos medalių laimėtojai Kinijos moterų tinklinio rinktinei nepavyks papildyti apdovanojimų kolekcijos.

 Brazilijos tinklininkės skina pergales.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Brazilijos tinklininkės skina pergales.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 2, 2021, 6:49 PM, atnaujinta Aug 2, 2021, 7:23 PM

Nors kinės buvo laikomos vienomis Tokijo žaidynių favoričių, jos patyrė nesėkmę grupės etape ir nepateko į atkrintamąsias varžybas.

Tinklininkėms pirmadienį pabaigus paskutines pirmojo etapo rungtynes paaiškėjo, kad atkrintamosiose varžybose dėl medalių kovos Serbija, Italija, Turkija, Rusija, Brazilija, Dominikos Respublika, JAV ir Korėja.

Pirmajame etape visas penkerias rungtynes laimėjo tik A grupės nugalėtoja tapusi Brazilijos rinktinė.

„Mes nesame stipriausia olimpinio turnyro komanda. Čia žaidžia daug stiprių komandų, tarp kurių nėra aiškių favoričių. Per rungtynes su šiomis komandomis privalome žaisti taip, kaip žaidėmes su serbėmis“, – sakė Brazilijos rinktinės treneris Ze Roberto. Brazilės pasaulio čempiones serbes nugalėjo 3:1.

Brazilės buvo Pekino ir Londono olimpinių žaidynių čempionės, bet nuvylė savo gerbėjus per Rio de Žaneiro žaidynes, kurių ketvirtfinalyje pralaimėjo Kinijos komandai. Vis dėlto net ir po šios nesėkmės šalies tinklinio federacija neprarado pasitikėjimo nuo 2003 metų rinktinę treniruojančiu Ze Roberto.

B grupėje pirmąją vietą užėmė keturias pergales iškovojusios JAV tinklininkės.

Italijos rinktinė, kurioje žaidžia Kaune gimusi, bet nuo paauglystės Italijoje augusi ir šios šalies pasą gavusi Indrė Sorokaitė, užėmė antrąją vietą B grupėje.

Italės per tris pirmuosius turus nugalėjo ruses, turkes ir argentinietes, bet dvejose paskutinėse rungtynėse nusileido Kinijos ir JAV rinktinėms.

2016 metų Rio de Žaneiro žaidynėse aukso medalius laimėjo Kinija, sidabro – Serbija, bronzos – JAV. Per 2018 metų pasaulio pirmenybes ant garbės pakylos stovėjo Serbijos, Italijos ir Kinijos tinklininkės.

5 turas

A grupė

Serbija – Korėja 3:0, Japonija – Dominikos Respublika 1:3, Brazilija – Kenija 3:0.

Lentelė: Brazilija – 5 perg. (14 tšk.), Serbija – 4 (12), Korėja – 3 (7), Dominikos Respublika – 2 (8), Japonija – 1 (4), Kenija – 0 (0).

B grupė

JAV – Italija 3:2, Rusija – Turkija 2:3, Kinija – Argentina 3:0.

Lentelė: JAV – 4 (10), Italija – 3 (10), Turkija – 3 (9), Rusija – 3 (9), Kinija – 2 (7), Argentina – 0 (0).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.