EUROLYGA 2023

Baudos minučių Tokijuje gavęs M. Žiūkas nusivylė rezultatu: „Sunkiausia buvo psichologiškai“ Specialiai lrytas.lt, Tokijas

Ne tik fizinė, bet ir psichologinė kova su savimi, o viskas – dar ir savotiškoje tremtyje – tokius iššūkius Mariui Žiūkui pamėtėjo jau ketvirtosios olimpinės žaidynės. 36 metų sportininkas pažeidė ėjimo technikos taisykles – dėl to buvo įspėtas triskart ir gavo dviejų minučių baudą.

 M.Žiūkas.<br> LTOK nuotr.
 M.Žiūkas.<br> LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2021, 2:31 PM

„Nusivyliau galutiniu rezultatu, nes tos nelemtos baudos minutės kainavo mažiausiai 10 pozicijų. O kitkas nebuvo taip baisu, kaip atrodė planuojant varžybas šiame karštame ir drėgname ore. Trasoje karščio didelio nejaučiau, kitos priežastys lėmė ne visai gerą rezultatą“, – situaciją paaiškino sportininkas.

M.Žiūkas Tokijo žaidynėse vyrų 20 km sportinio ėjimo varžybose užėmė 33 poziciją. Distanciją lietuvis įveikė per 1 val. 27,35 min. Nuo aukso medalį iškovojusio italo Massimo Stano jis atsiliko 6 min. 30 sek.

Sportininkas savo pasiekimu džiaugėsi toli nuo daugelio lietuvių – sportinio ėjimo varžybos bei maratonas dėl didelių karščių Tokijuje buvo perkelti į 800 km į šiaurę nuo Tokijo nutolusį Saporo miestą. Penktadienį čia varžysis ir ėjikė Brigita Virbalytė (20 km.) ir Arturas Mastianica (50 km.).

Po finišo M.Žiūkas išgyveno dėl gautų baudos minučių. Diplomuotas matematikas ir Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarijos Finansų skyriaus vedėjas skaičiavo, kiek daug prarado.

„Išėjus iš sustojimo ir supratus, kad esi paskutinis trasoje ir kad artimiausias varžovas – už kelių šimtų metrų – buvo sunku psichologiškai. Bet tuomet supranti, kad čia yra olimpinės žaidynės, kur turi daryti, ką gali geriausiai šioje situacijoje. Negaliu pakeisti to, kas įvyko, todėl suėmiau save į rankas ir kovojau iki galiu. Po kelių kilometrų, po truputį priartėjau prie pirmojo varžovo. Fiziškai neblogai jaučiausi ir mačiau, kad galiu eiti tuo pačiu tempu su sportininkais, kurie kovojo dėl vietos šešioliktuke“, – kalbėjo sportininkas.

M.Žiūkas pasakojo, kad greitas tempas suteikė pasitikėjimo savimi.

„Juk kovoti reikia iki galo dėl kiekvienos pozicijos. Ketvirtos žaidynės. Žinoma, šios žaidynės yra kitokios, pirmiausia dėl pandemijos ir penkerių metų ėjimo iki jų. Man asmeniškai, nežiūrint į šias varžybas, manau, šis olimpinis ciklas buvo sėkmingiausias“, – sakė jis.

M.Žiūkas Pekino žaidynėse 2008-aisiais buvo 35-as, Londono žaidynėse 2012 metais užėmė 38 vietą, o prieš penkerius metus Rio de Žaneire buvo 26-as.

„Demonstravau geriausius rezultatus karjeroje, jaučiausi gerai pasiruošęs ir fiziškai, ir psichologiškai. Todėl apmaudu, kad nepavyko to realizuoti užimta vieta. Tačiau džiaugiuosi, kad kovojau iki galo ir garbingai atstovavau šaliai“, – kalbėjo M.Žiūkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.