EUROLYGA 2023

Sankcijos nepalaužė: Rusijos olimpinis komitetas „patenkintas“ penktąja vieta Tokijo olimpiados medalių lentelėje

Rusijos olimpinio komiteto prezidentas Stanislavas Pozdniakovas pareiškė esąs „patenkintas“ penktąja vieta, kurią Rusijos komanda užėmė 2020 metų Tokijo olimpiados medalių lentelėje. Jis mano, kad Rusijos sportininkai gali laimėti dar daugiau medalių 2024 m. Paryžiaus žaidynėse.

 Maskvoje surengtas Rusijos olimpiečių sutikimas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Maskvoje surengtas Rusijos olimpiečių sutikimas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Maskvoje surengtas Rusijos olimpiečių sutikimas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Maskvoje surengtas Rusijos olimpiečių sutikimas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 9, 2021, 6:56 PM, atnaujinta Aug 9, 2021, 7:25 PM

Rusijos olimpinio komiteto komanda negalėjo Tokijuje varžytis kaip Rusija ir turėti savo vėliavą bei himną. Tai buvo Pasaulinės antidopingo agentūros sankcijų dalis dėl plačiai paplitusio dopingo vartojimo sistemos, atskleistos po 2014 m. Sočio žiemos žaidynių.

Tokijuje rusai laimėjo 20 aukso, 28 sidabro ir 23 bronzos medalius.

Skaičiuojant bendrą medalių skaičių Rusijos komanda užėmė trečiąją vietą su 71 apdovanojimu – tai geriausias rezultatas nuo 2004 m. Atėnų žaidynių, kur buvo laimėta 90 medalių.

„Aš esu patenkintas penkta vieta, – Rusijos naujienų agentūrai TASS sakė S.Pozdniakovas. – Apskritai rezultatai viršijo Rio de Žaneiro (56 medaliai) ir Londono (68) rezultatus.

Esu labai patenkintas mūsų sportininkų pasirodymu, jie didvyriškai kovojo su varžovais, kartais su teisėjais. Komanda grįš namo su garbe“.

S.Pozdniakovas pridūrė, jog visada norisi, kad komanda „pasirodytų geriau nei anksčiau“ ir kad Rusijos komanda galėjo likti trečia, „jei ne daugelis aplinkybių“.

„Kaip rodo sidabro medalių gausa, daugelis sportininkų turi didelį potencialą žengti žingsnį į priekį. Todėl norėčiau palinkėti visiems mūsų sportininkams, sustojusiems per žingsnį nuo aukso, žengti šį žingsnį Paryžiuje“, – sakė olimpinio komiteto vadovas.

Bendras aukso medalių skaičius atitinka Londono olimpinėse žaidynėse pelnytų titulų skaičių.

„Tai labai geras rezultatas sankcijų ir sumažintos komandos sąlygomis, – sakė Rusijos Valstybės Dūmos kūno kultūros, sporto, turizmo ir jaunimo reikalų komiteto narys Dmitrijus Sviščevas. – Medaliai ir geri rezultatai buvo pasiekti ten, kur niekas nesitikėjo, o kai kur mes praradome medalius – sąžiningai ar ne visai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.