EUROLYGA 2023

Neformaliojo švietimo asociacija: valdininkai neturi gairių, kaip grąžinti vaikus į būrelius

15 tūkstančių narių vienijanti Vaikų ir jaunimo neformaliojo švietimo asociacija bando užbėgti įvykiams už akių ir išvengti praėjusių metų chaoso, kai karantino metu neformalusis švietimas iš esmės buvo užšaldytas.

Lieka neaišku, kaip per galimą naują karantiną veiks sporto būreliai.<br>L.Žiemgulio nuotr.
Lieka neaišku, kaip per galimą naują karantiną veiks sporto būreliai.<br>L.Žiemgulio nuotr.
Lieka neaišku, kaip per galimą naują karantiną veiks sporto būreliai.<br>skm. nuotr.
Lieka neaišku, kaip per galimą naują karantiną veiks sporto būreliai.<br>skm. nuotr.
Lieka neaišku, kaip per galimą naują karantiną veiks sporto būreliai.<br>L.Žiemgulio nuotr.
Lieka neaišku, kaip per galimą naują karantiną veiks sporto būreliai.<br>L.Žiemgulio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Aurimas Budraitis

2021-08-11 13:26

Ne vienas mokslininkas ištyrė, kad sėdėdami namie vaikai ne tik praranda pojūtį su aplinka, tačiau tuo pačiu užsiaugina svorį, prisikuria psichologinių problemų bei su artimaisiais nebesugeba bendrauti.

Tuo pačiu, kenčia ir neformalųjį švietimą siūlančios organizacijos – vienos bankrutavo, kitos buvo prie bankroto ribos, trečios – taip pat išgyveno sunkius laikus.

„Tiesiog nenorime laukti, kol bus pasakyta, jog turime užsidaryti. Asociacija pati nori valdyti situaciją, nes, panašu, jog valdininkai neturi jokių gairių, kaip teisingai vaikus grąžinti į mokyklas, būrelius ar sporto įstaigas.

Puikiai suprantame, kad sugrįžus vaikams į mokyklas, užsikrėtimų skaičius augs ir gali tapti nevaldomas. Ruošiamės tam ir savo pasiūlymus teikiame valdžios atstovams“, – sakė Vaikų ir jaunimo neformaliojo švietimo asociacijos vadovė Neringa Juškienė.

Asociacijos vardu N.Juškienė antradienį lankėsi Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje, kurioje šios organizacijos atstovai išklausė planą dėl COVID-19 situacijos valdymo.

Per pirmąjį ir antrąjį karantinus tokio plano nebuvo, todėl neformaliojo švietimo sekcija buvo tiesiog uždaryta.

„Skirtumas tarp buvusių ir, tikėtina, būsimo karantino yra. Tuomet mes neturėjome įrankių, kuriuos turime dabar. Didžioji dauguma asociacijos narių jau dabar yra visiškai paskiepyti.

Taip pat esame pasiruošę testus, kurie pavasarį jau buvo taikomi mokyklose. Tai kuo geriausiai pasiteisino, nes buvo nesunku sugaudyti ligos platintojus, todėl pats ligos plitimas buvo gerokai pristabdytas.

Smagu, kad ministerijos viceministras mūsų iniciatyvai pritarė.

Daug liūdnesnė situacija su Sveikatos apsaugos ministerija, kuri visiškai neina į kontaktą. Deja, ši ministerija sprendimus daro tik tada, kai situacija jau yra nebepataisoma. Kodėl taip yra?

Galime tik paspėlioti, kad ant Sveikatos ministerijos pečių yra užmetami visi sprendimai. Jau turime karčios patirties, kai tie sprendimai būdavo priimami be jokių diskusijų ir jokių klausimų“, – pasakojo N.Juškienė.

Dar vienas asociacijos siūlymas – sporto šakų diferencijavimas.

Anot N.Juškienės, sumesti į vieną katilą kontaktines ir nekontaktines sporto šakas nėra teisinga.

„Yra plaukimas, kur situacija vienokia, yra badmintonas ir tenisas, kur situacija kitokia, yra kontaktinės sporto šakos ir yra komandinės sporto šakos.

Akivaizdu, kad vienų atveju užsikrėtimo rizika yra didesnė, todėl ten reikalingas papildomas pasiruošimas“, – sakė N.Juškienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.