EUROLYGA 2023

Po pertraukos spurtavusios Lietuvos rankininkės nepaliko vilčių Kosovui

Lietuvos merginų iki 17 metų rinktinė Klaipėdoje vykstančiame Europos B čempionate iškovojo pirmąją pergalę. Karolio Kaladinsko vadovaujama komanda 33:17 (15:12) pranoko be pergalių liekančią Kosovo komandą.

Lietuvos rankininkės šventė pergalę.<br>LRF nuotr.
Lietuvos rankininkės šventė pergalę.<br>LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 11, 2021, 11:26 PM

Gausiai savų sirgalių palaikomos lietuvės kiek strigo rungtynių pradžioje ir neišnaudotos progos lėmė tai, kad po pirmojo kėlinio ekipas skyrė vos trys įvarčiai – 15:12. Vis tik po pertraukos lietuvės atrodė gerokai solidžiau ir pranašumas ėmė žaibiškai augti. Lietuva turėjo galimybę panaudoti kur kas platesnę rotaciją ir iškovoti užtikrintą pergalę – 33:17.

Nepaisant pergalės, Lietuvos rinktinė prarado galimybes žengti į pusfinalį. Tai paaiškėjo, kai ispanės 27:24 nugalėjo Šiaurės Makedonijos rinktinę. Ši pergalė ispanėms užtikrino pirmąją vietą grupėje, o makedonės ketvirtadienį dėl antrosios vietos susitiks su Suomijos rinktine.

Būtent su be pralaimėjimų žygiuojančia Ispanijos rinktine ketvirtadienį susitiks Lietuvos rankininkės. Net ir pergalės atveju lietuvės aukščiau ketvirtosios vietos grupėje pakilti jau negalės, tad kovas tęs dėl 5–8 vietų.

Kitoje čempionato grupėje jau aišku, kad į pusfinalį žengia Lenkijos ir Islandijos rinktinės, kurios ketvirtadienį susikaus dėl pirmosios vietos grupėje. Už pusfinalio borto lieka Baltarusija ir Turkija, kurios dar tarpusavy sužais dėl 3 vietos grupėje. Paskutinę vietą šioje grupėje jau tikrai užims Latvija, kuri grupės etape pergalių neiškovojo.

Susitikime su Kosovu Lietuvos rinktinėje rezultatyviausia buvo Martyna Ustilaitė, pelniusi 7 įvarčius, Gerda Kairyte surinko 5, Smiltė Grotužaitė ir Vakarė Damulevičiūtė pridėjo po 4, Goda Bernackaitė – 3, Mireta Rutytė, Singrida Kulikovaitė – po 2, Agnė Gudlinkytė ir Emilija Rusakevičiūtė – po 1.

Kosovo komandai Arlinda Maloku ir Elsa Kongjeli pelnė po 5 įvarčius, Eriona Gecaj pridėjo 3, Elona Hyseni, Selvija Mullakadrija, Arona Krasniqi ir Olta Cecelia – po 1.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.