EUROLYGA 2023

Į Australiją sugrįžę šalies olimpiečiai sulaukė nemalonios žinios: sprendimą prilygino bausmei

Iš Tokijo olimpinių žaidynių į Pietų Australiją per Sidnėjų grįžtantiems šios šalies olimpiečiams teko sužinoti ne itin malonią žinią, jiems paskirtas dvigubas, net 28 dienas truksiantis karantinas. Šiuo sprendimu nusivylė ne tik sportininkai, bet ir Australijos olimpinis komitetas.

Kai kuriems Australijos olimpiečiams teks karantinuotis dvigubai ilgiau.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kai kuriems Australijos olimpiečiams teks karantinuotis dvigubai ilgiau.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 12, 2021, 4:09 PM

Šiuo metu iš užsienio grįžusiems australams Sidnėjuje yra taikomas 14 dienų karantinas, tačiau norintys vykti į Pietų Australijos regioną gyventojai privalo papildomai karantinuotis dar 14 dienų šio regiono sostinėje Adelaidėje. Išimtimi netapo ir šalį garsinę olimpiečiai.

Trečiadienį paskelbtame pranešime Australijos olimpinis komitetas pasmerkė kai kuriems sportininkams pritaikytą net keturias savaites truksiantį karantiną.

„Kol kitos šalys švenčia savo sportininkų sugrįžimą, mes elgiamės pačiu žiauriausiu ir nerūpestingiausiu elgesiu. Sportininkai yra baudžiami už atstovavimą savo šaliai olimpinėse žaidynėse“, – jame teigė Australijos olimpinio komiteto generalinis direktorius Mattas Carrollas.

Teigiama, kad Australijos olimpinėje komandoje yra 56 olimpiečiai, kurie grįžta į Pietų Australijos regioną, o 16 iš jų šiuo metu yra karantinuojami Sidnėjuje.

Visi sportininkai buvo paskiepyti.

Apie sprendimą įvesti papildomą karantiną ketvirtadienį prakalbo ir pats Pietų Australijos regiono premjeras Stevenas Marshallas.

„Mes turime priimti griežtus sprendimus tam, kad apsaugotume Pietų Australijos regioną. Stebime situaciją visame pasaulyje“, – teigė regiono premjeras.

Australija šiuo metu bando suvaldyti COVID-19 „delta“ atmainos protrūkį, dėl kurio buvo uždaryti Sidnėjaus ir Melburno miestų centrai.

Regiono premjeras taip pat užsiminė, kad sportininkams antrasis 14 dienų karantinavimo laikotarpis galėtų būti įgyvendinamas namuose.

Tuo tarpu Australijos sporto instituto vyriausiasis gydytojas Davidas Hughesas teigė, kad šis papildomas karantino laikotarpis nėra pagrįstas moksliškai.

„Mano nuomone, toks asmenų laikymas karantine yra nepagrįstas moksliškai. Tai kelia didelę riziką fizinei ir psichinei žmonių gerovei“, – teigė D.Hughesas.

Australijos olimpinė rinktinė Tokijo žaidynėse iškovojo 46 medalius: 17 aukso, 7 sidabro ir 22 bronzos bei bendroje medalių lentelėje užėmė šeštąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.