EUROLYGA 2023

Septyniolikmetės nusileido ispanėms ir tęs kovą dėl 5–8 vietų

Lietuvos merginų iki 17 metų rankinio rinktinė Klaipėdoje vykstančiame Europos čempionato B divizione baigė pasirodymą grupių etape ir tęs kovas dėl 5–8 vietų.

 Septyniolikmetės nusileido ispanėms ir tęs kovą dėl 5–8 vietų.<br> Federacijos nuotr.
 Septyniolikmetės nusileido ispanėms ir tęs kovą dėl 5–8 vietų.<br> Federacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 13, 2021, 3:51 PM

Paskutiniajame grupės susitikime Lietuvos merginų rinktinė 26:37 (12:16) nusileido be pralaimėjimų žygiuojančioms bendraamžėms iš Ispanijos.

Lietuvaitėms gerai sekėsi priešintis varžovėms pirmajame kėlinyje ir nors Ispanijos komanda buvo susikūrusi 7 įvarčių persvarą (12:5), tačiau lietuvės solidžiai užbaigė pirmąją rungtynių dalį ir sušvelnino atsilikimą – 12:16.

Po pertraukos Lietuvos rinktinė dažnai taikė taktiką, kai vartininkę keitė aikštės žaidėja ir nors tai puikiai veikė pradžioje, tačiau kelios Lietuvos rinktinės klaidos kainavo įvarčius į tuščius vartus, o ispanės pajautė savo žaidimą ir ėmė tolti. Rungtynių pabaigoje dėl raudonų kortelių buvo pašalintos Martyna Ustilaitė ir Deimantė Šileikaitė, o sutrumpėjusia rotacija lietuvės leido varžovėms laimėti dviženkliu pranašumu – 37:26.

Ispanijos rankininkės dar iki šių rungtynių buvo užsitikrinusios ne tik patekimą į pusfinalį, bet ir pirmąją vietą grupėje. Antros liko Šiaurės Makedonijos merginos, kurioms patekimą lėmė pergalė prieš suomes – 21:20.

B grupėje Lenkijos ir Islandijos rinktinės įveikė visas varžoves, o tarpusavio susitikimą baigė lygiosiomis – 23:23. Šios lygiosios buvo parankios lenkėms, kurios dėl geresnio įvarčių balanso liko pirmos, islandės užėmė pirmąją vietą.

Pusfinalyje šeštadienį Lenkija susitiks su Šiaurės Makedonija, o Ispanija kausis prieš Islandijos merginas. Lietuvės šeštadienį 15:00 val. kovas dėl 5–8 vietų pradės su Turkijos rinktine.

Rungtynėse su Ispanija Lietuvos rinktinėje rezultatyviausia buvo Vakarė Damulevičiūtė, pelniusi 7 įvarčius, Gerda Kairytė pridėjo 5, Emilija Rusakevičiūtė – 4, Martyna Ustilaitė, Singrida Kulikovaitė ir Agnė Gudlinkytė – po 3, Mireta Rutytė – 1.

Ispanijos komandai Paula Perez ir Carmen Arroyo surinko po 6 įvarčius, Laura Bazco ir Eider Poles pridėjo po 5.

Visas turnyro kovas tiesiogiai galite stebėti EHFTV, o Lietuvos rinktinės rungtynes ir Sport1 kanalu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.