EUROLYGA 2023

Rusija atskleidė užmojus: 2036 metų vasaros olimpiadą nori rengti Sankt Peterburgas arba Kazanė

Rusija ketina siekti teisės surengti 2036 metų vasaros olimpines žaidynes. Apie tai pranešė užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

 Rusai olimpiadoje dalyvavo kaip Rusijos olimpinio komiteto komanda.<br> TASS/Scanpix nuotr.
 Rusai olimpiadoje dalyvavo kaip Rusijos olimpinio komiteto komanda.<br> TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2021, 10:44 AM, atnaujinta Aug 16, 2021, 10:49 AM

Jo teigimu. Rusija ruošiasi dalyvauti 2036 metų olimpiados šeimininkų rinkimuose, o pagrindiniai kandidatai yra Sankt Peterburgas ir Kazanė.

S.Lavrovas Rostove surengė susitikimą su Rusijos olimpiečiais, kurie laimėjo medalius Tokijo žaidynėse.

„Pasiūlymai rengiami, – sakė Lavrovas. Turime kelis miestus – tikrai pretenduos Sankt Peterburgas, tikiu, kad ir Kazanė.“

A.Lavrovas pridūrė, kad Rostovas turėtų veikti greitai, jei norėtų, kad būtų atsižvelgta į jo kandidatūrą: „Keletas miestų jau pateikė savo pasiūlymus, todėl nepraleiskite laiko.“

Rusijai pagal Pasaulio antidopingo agentūros (WADA) sankcijas buvo uždrausta dalyvauti 2032 m. olimpinių žaidynių rinkimuose.

WADA sankcijos buvo paskelbtos nustačius, kad Rusijos antidopingo agentūra Maskvos laboratorijoje manipuliavo ir klastojo duomenis.

Taip pat dėl ​to Rusijos vardas, himnas ir vėliava buvo uždrausti Tokijo žaidynėse, todėl „neutralūs“ sportininkai varžėsi po Rusijos olimpinio komiteto (ROC) vėliava.

Nors iki žaidynių dar liko 15 metų, keli miestai ir nacionaliniai olimpiniai komitetai jau pareiškė norą surengti 2036 metų olimpiadą.

Indonezijos olimpinio komiteto pirmininkas Raja Sapta Oktohari praėjusį mėnesį pareiškė, kad šalis „neatsitrauks ir toliau kovos dėl 2036 m. olimpinių žaidynių“, nes ji siekia pradėti išskirtines derybas su Tarptautiniu olimpiniu komitetu (TOK), kaip tai darė Australijos miestas Brisbanas prieš sprendimą dėl 2032 m. žaidynių.

Stambulas taip pat planuoja dar kartą teikti pasiūlymus dėl žaidynių – didžiausias Turkijos miestas nesėkmingai siekė 2000, 2004, 2008, 2012 ir 2020 m. žaidynių.

Taip pat svarstoma bendra Vokietijos ir Izraelio paraiška bei Londono pasiūlymas.

Rusijos sostinė Maskva vasaros olimpines žaidynes surengė 1980 metais, o Sočyje vyko 2014 m. žiemos žaidynės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.