EUROLYGA 2023

Premjerė I. Šimonytė žada spręsti dėl sportininkų rengimo, bet nežino, kaip suderinti mėgėjų ir profesionalų sportą

Premjerė Ingrida Šimonytė pareiškė, kad Lietuvos rezultatai Tokijo olimpiadoje nėra vienų metų pasekmė, todėl reikės spręsti sporto finansavimo ir praktinio sportininkų rengimo klausimus.

L.Asadauskaitės-Zadneprovskienės medalis buvo vienintelis laimėjimas Tokijo žaidynėse.<br>V.Skaraičio nuotr.
L.Asadauskaitės-Zadneprovskienės medalis buvo vienintelis laimėjimas Tokijo žaidynėse.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-08-17 16:40, atnaujinta 2021-08-17 16:56

„Ta situacija ir tie rezultatai, kurie susiklostė per šią olimpiadą, tikrai nėra šių metų rezultatai. Niekada neatsitinka, kad per vienus metus kažkas įvyksta. Tiek finansavimo, tiek galbūt praktinio rengimo klausimus reikės spręsti“, – antradienį Naujojoje Akmenėje sakė premjerė.

Ji taip pat teigė, kad balansą tarp profesionalaus ir mėgėjiško sporto atrasti sudėtinga – apie tai, anot premjerės, diskutuota ir teikiant Sporto įstatymo pataisas.

„Aš neslėpsiu, kad yra tokia tarsi nuolatinė diskusija tarp to, kas yra svarbiau – profesionalus ar mėgėjiškas sportas, nes tarsi žmonės į sportą jungiasi iš masiškumo. Reikia užtikrinti tą mėgėjišką sportą, kad žmonės apskritai sporte pamatytų kokį nors poreikį sportuoti, dalyvauti, vaikus įtraukti. Kita vertus, rezultatus olimpiadose skina, visų pirma, profesionalūs sportininkai. Atrasti balansą tarp šitų dalių nėra labai lengva“, – kalbėjo Vyriausybės vadovė.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, dėkodama olimpiečiams, pridūrė, kad šiuo metu „esame duobėje“, todėl reikia kuo greičiau sutarti dėl sportininkų rengimo sistemos.

Ministrė taip pat teigė, kad reikia dar kartą įsivertinti ir strateginių sporto šakų sąrašą, su jomis būtų susieta ir sporto infrastruktūra.

Anot J. Šiugždinienės, Lietuvoje trūksta tarptautinio lygio sporto bazių.

Prezidentas Gitanas Nausėda skyrė valstybinį apdovanojimą Tokijo olimpiados vicečempionei, šiuolaikinės penkiakovės atstovei Laurai Asadauskaitei- Zadneprovskienei.

Kaip informavo Prezidentūra, šalies vadovas antradienį susitiko su L. Asadauskaite-Zadneprovskiene bei jos vyru ir treneriu Andrejumi Zadneprovskiu ir kalbėjosi apie iškovotą sidabro medalį, patirtus įspūdžius, pasiruošimo olimpiadai iššūkius.

Anot pranešimo, G. Nausėda su sportininke taip pat aptarė reikalingus pokyčius Lietuvos sporto sistemoje ir didesnį jaunimo įsitraukimą siekiant aukštesnių rezultatų ateityje.

Per susitikimą L. Asadauskaitei-Zadneprovskienei įteiktas apdovanojimas už nuopelnus Lietuvai – Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro didysis kryžius.

Šis apdovanojimas teikiamas asmenims, kurie pasižymėję uoliu ir sąžiningu darbu valstybės tarnyboje ar visuomeninėje veikloje.

„Visada žiūrėdamas į Jus galvoju, kiek daug žmoguje jėgos, ryžto, ištvermės, kantrybės ir valios. Todėl su džiaugsmu įteikiu šį apdovanojimą, kurio nusipelnėte su kaupu. Šis garbingas apdovanojimas – už ilgamečius Jūsų pasiekimus“, – sveikindamas sakė G. Nausėda.

37-erių L. Asadauskaitės-Zadneprovskienės iškovotas medalis – vienintelis Lietuvos medalis olimpinėse žaidynėse Tokijuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.