EUROLYGA 2023

Kaune rengiamos neįprastos vaikų lenktynės dviračiais: dalyvauja ir mažiausieji

Kalniečių parko takais lenktyniavo vaikai – nuo pačių mažiausių, riedėjusių paspirtukais, balansiniais dviračiais, iki labai greitų, net sportiniais dviračiais važiavusių dvylikamečių.

Lenktynės teikia daugybę nepamirštamų emocijų dalyviams ir jų tėvams.<br>D.Sankausko nuotr.
Lenktynės teikia daugybę nepamirštamų emocijų dalyviams ir jų tėvams.<br>D.Sankausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2021, 9:11 AM, atnaujinta Aug 18, 2021, 9:12 AM

Prie starto linijos vaikai rikiavo savo transporto priemones – modernius ir greitus ar klasikinius vaikiškus, vadinamuosius miesto dviračius.

Tai buvo antrosios iš trejų šiemet suplanuotų vaikų dviračių lenktynių. Abejose dalyvavo daugiau nei po pusšimtį vaikų, penktadalis jų tokį nuotykį patyrė pirmą kartą.

„Lenktynėse vaikai važiuoja trasa ratų sistema – vyresnių laukia didesnis ratų skaičius, mažiausiųjų trasos trumpesnės. Lenktynių trasos ratas nėra sunkus, tačiau iš dalies techniškas. Mažiausi vaikai įveikia 500 metrų, vyriausi dalyviai važiuoja daugiau nei 7 kilometrų atstumą“, – pasakojo teisėjas Airidas Videika.

Be abejonės, daugiausia dalyvių buvo kauniečiai. Nemažai vaikų atvyko iš Kauno rajono, šiemet lenktynes taip pat aplankė svečiai iš Alytaus ir Vilniaus. Gausiausiai dalyvauja mažiausieji – vaikai iki 8 metų.

Šiose lenktynėse atsisakyta atskirų mergaičių ir berniukų apdovanojimų. Medalius laimi pirmi trys grupės dalyviai, tačiau grupėje lenktyniauja mergaitės su metais jaunesniais berniukais, o dėl didelio amžiaus grupių skaičiaus vaikai turi galimybę varžytis su vienmečiais.

Taip tikimasi padidinti lenktynių azartą, suteikti mergaitėms galimybę pajusti tikrą lenktyniavimo džiaugsmą.

„Dviračių sporto pasaulyje tai nėra visiška naujovė. Toks lenktynių modelis, kai lenktyniauja berniukai kartu su metais vyresnėmis mergaitėmis, taikomas Nyderlanduose, kur dviračių sportas labai populiarus.

Manome, kad šis modelis mūsų renginyje labai pasiteisina, – mergaitės čia tampa aktyviomis lenktynių dalyvėmis, laimi prizines vietas, o ne tik atvažiuoja greitesniems berniukams iš paskos“, – pasakojo dviračių sporto entuziastas, vienas lenktynių rengėjų Arūnas Antanaitis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.