EUROLYGA 2023

M. Lasickienė negavo JAV vizos: teks praleisti svarbias varžybas

Rusijos šuolininkė į aukštį Marija Lasickienė savo kailiu patyrė, ką reiškia Rusijos valdžios nurodymas sumažinti JAV konsulines paslaugas teikiančių darbuotojų skaičių Maskvoje.

Tokijo olimpinė čempionė negavo JAV vizos, nors norėjo rugpjūčio 21 d. startuoti Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF) Briliantinės lygos etape Judžine, Oregono valstijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Tokijo olimpinė čempionė negavo JAV vizos, nors norėjo rugpjūčio 21 d. startuoti Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF) Briliantinės lygos etape Judžine, Oregono valstijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-08-19 13:22, atnaujinta 2021-08-19 16:02

Tokijo olimpinė čempionė negavo JAV vizos, nors norėjo rugpjūčio 21 d. startuoti Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF) Deimantinės lygos etape Judžine, Oregono valstijoje.

28-erių planetos šuolių į aukštį žvaigždė, kuri yra ištekėjusi už lietuviškų šaknų turinčio Rusijos žurnalisto Vlado Lasicko, rugpjūčio 12-ąją viešai kreipėsi į Rusijos olimpinį komitetą, Užsienio reikalų ministeriją ir Sporto ministeriją, prašydama pagalbos tvarkant vizos reikalus.

Nors sporto ministras Olegas Matycinas asmeniškai pažadėjo, kad valdininkai padarys viską, sportininkė į JAV taip ir neišskrido.

Po sugriežtintų JAV sankcijų Rusijai dėl tarptautinės teisės pažeidinėjimų ir pilietinių laisvių varžymo, Kremlius atsakydamas nurodė Vašingtonui sumažinti savo diplomatų skaičių.

JAV ambasada Maskvoje tada informavo, kad konsulinių paslaugų apimtys smarkiai mažės ir nuo gegužės 12 d. liovėsi priimti Rusijos piliečių prašymus gauti neimigracinėms vizoms, išskyrus diplomatines keliones.

Triskart pasaulio čempionė M.Lasickienė Tokijuje triumfavo peršokusi 204 cm aukštį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.