EUROLYGA 2023

Šiaulių miesto garbės piliečio vardą siūloma suteikti paralimpiečiui M. Biliui

Šiaulių miesto garbės piliečio vardą siūloma suteikti paralimpiniam čempionui Mindaugui Biliui. Tokį siūlymą Šiaulių miesto garbės piliečio vardo suteikimo komisija teiks savivaldybės tarybai.

Mindaugas Bilius.<br>T.Bauro nuotr.
Mindaugas Bilius.<br>T.Bauro nuotr.
Mindaugas Bilius.
Mindaugas Bilius.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-08-21 19:29

„Gražiai sutampa, kad į Tokijo paralimpines žaidynes išleidžiame Šiaulių miesto atstovą Andrių Skują, o kitas šiaulietis – Mindaugas Bilius – pastaraisiais metais itin daug dirbo keisdamas požiūrį į kitokių galių sportininkus ir augindamas mūsų širdyse supratimą ir humanizmą“, – sakė Šiaulių miesto garbės piliečio vardo suteikimo komisijos pirmininkas, meras Artūras Visockas.

Šiemet į garbės piliečius taip pat teiktos poetės, vertėjos Onos Lukauskaitės-Poškienės, žolės riedulio ir regbio žaidimų pradininko, gydytojo, pedagogo, rašytojo Felikso Paškevičiaus kandidatūros.

Šiauliuose gimęs ir augęs M. Bilius po sunkios avarijos JAV grįžęs į Lietuvą įsitraukė į neįgaliųjų sportą.

Pirmoji jo ryški pergalė – 2012 metais Europos čempionate užimta pirmoji vieta rutulio stūmimo ir disko metimo rungtyse.

2016 metais Rio De Žaneiro paralimpinėse žaidynėse M. Bilius iškovojo auksą rutulio stūmime ir laimėjo sidabro medalį disko metime.

2012 metais jis su bendraminčiais įkūrė Šiaulių miesto neįgaliųjų sporto klubą „Šiaulietis“.

Nuo 2017-ųjų M. Bilius vadovauja Lietuvos paralimpiniam komitetui.

„Mindaugas Bilius – labai ryški asmenybė Lietuvos visuomenėje, savo ryškia lyderyste sugeba užburti paprasčiausią žmogų, o jo aukščiausi pasiekimai ir rezultatai neįgaliųjų sporte garsina Šiaulius ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Tai žmogus, kuris įkvepia motyvacijai sportuoti ne tik neįgaliuosius, bet ir daugelį Šiaulių miesto piliečių“, – teigiama Šiaulių savivaldybės pranešime.

Miesto garbės piliečio titulas jau yra suteiktas kadenciją baigusiam prezidentui Valdui Adamkui, operos solistui Virgilijui Noreikai, šachmatininkei, dabartinei Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen, vyskupui Eugenijui Bartuliui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.