EUROLYGA 2023

Olimpinė vicečempionė L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė bus apdovanota Krašto apsaugos sistemos medaliu

Rugpjūčio 25 d. Krašto apsaugos ministerijoje bus apdovanoti Tokijo olimpinėse žaidynėse Lietuvos garbę gynę kariai. Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas olimpinei vicečempionei eilinei Laurai Asadauskaitei-Zadneprovskienei įteiks Lietuvos Respublikos Krašto apsaugos sistemos medalį „Už nuopelnus“, bus padėkota ir kitiems Lietuvos kariuomenės olimpiečiams.

Olimpinė vicečempionė L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė bus apdovanota Krašto apsaugos sistemos medaliu.<br>LTOK nuotr.
Olimpinė vicečempionė L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė bus apdovanota Krašto apsaugos sistemos medaliu.<br>LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2021, 10:20 AM

Vienintelį Lietuvos medalį šių metų olimpinėse žaidynėse iškovojusi eil. L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė yra patyrusi karė savanorė. Tokijo žaidynių sidabro laimėtoja, Londono žaidynių čempionė, dukart pasaulio ir daugkartinė Europos čempionė savanorės priesaiką tarnauti kariuomenėje davė dar 2003 metais.

„Sportininkas ir karys, mano galva, yra du viename. Mes kovojame už savo šalį, tik kitokiais ginklais“, – yra sakiusi Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės žvaigždė, Krašto apsaugos savanorių pajėgų 8-osios rinktinės savanorė. 37-erių eil. L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė ne kartą yra atstovavusi Lietuvai ir pasaulio kariškių žaidynėse.

Krašto apsaugos ministerijoje trečiadienį lankysis bei ministro padėką gaus ir kiti žaidynėse dalyvavę kariai savanoriai: eil. Gintarė Venčkauskaitė (šiuolaikinė penkiakovė, 7-oji vieta), j. eil. Liveta Jasiūnaitė (ieties metimas, 7-oji vieta), j. eil. Mantas Knystautas (graikų-romėnų imtynės, 10-oji vieta) ir eil. Justinas Kinderis (šiuolaikinė penkiakovė, 18-oji vieta).

Apdovanojimų ceremonijoje dalyvaus Krašto apsaugos ministerijos ir Lietuvos kariuomenės vadovybės atstovai, Sausumos pajėgų ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų vadai, Švietimo, mokslo ir sporto viceministras Linas Obcarskas, Lietuvos tautinio Olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, o taip pat – lengvosios atletikos, šiuolaikinės penkiakovės ir imtynių federacijų atstovai bei treneriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.