EUROLYGA 2023

Mirė pasaulio veteranų čempionas ir Lietuvos dziudo vardas A. Pocevičius

Kėdainių sporto bendruomenė neteko nuostabaus žmogaus, gerbiamo dziudo ir sambo imtynių trenerio, sporto meistro Arimanto Pocevičiaus.

Arimantas Pocevičius
Arimantas Pocevičius
Arimantas Pocevičius
Arimantas Pocevičius
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-08-25 22:26, atnaujinta 2021-10-07 14:07

Arimantas Pocevičius gimė (1948 m.) Skuode. Baigęs vidurinę mokyklą gimtajame mieste Arimantas studijavo Lietuvos žemės ūkio akademijoje (LŽŪA), ją baigęs atvyko dirbti į Kėdainius, tuometę Melioracijos statybos valdybą (MSV).

Dar būdamas moksleivis jis pamėgo vyrišką, greitos reakcijos, judrumo ir staigumo reikalaujančią sporto šaką – dziudo imtynes. Kruopštus, nuoseklus, entuziastingas ir atsakingas darbas treniruotėse netrukus atnešė jaunuoliui sportinius rezultatus, jis vis dažniau tapdavo įvairaus rango varžybų nugalėtoju ir prizininku.

Arimanto sportinis meistriškumas ir pajėgumas ypač išryškėjo jam mokantis LŽŪA, kur dziudo meistriškumo ir šios sporto šakos tobulinimo paslapčių jį mokė šviesaus atminimo treneris Antanas Stasys Bubnelis.

A.Pocevičius, besimokydamas šioje aukštojoje mokykloje ne kartą tapo šalies suaugusiųjų dziudo, sambo imtynių čempionatų nugalėtoju ir prizininku, įvykdė dziudo sporto meistro normatyvą ir tapo sporto meistru.

Dirbant pagrindinėse savo darbovietėse Arimantui vaikystėje pamėgtos dziudo imtynės niekad neišblėso iš jo gyvenimo. Dar dirbdamas MSV jis pirmasis Kėdainiuose surinko vaikinukų grupę ir visuomeniniais pagrindais pradėjo juos mokyti dziudo sporto šakos paslapčių, dirbo antraeilėse pareigose dziudo treneriu savanoriškos sporto draugijos „Nemunas“ sporto mokykloje, vėliau Kėdainių sporto mokykloje, dabartiniame Kėdainių sporto centre.

Arimantas buvo pagrindinis iniciatorius įkuriant Kėdainių dziudo klubą ir Kėdainių dziudo klubą „Mes esam“. Jo treniruojami auklėtiniai ir auklėtinės, rajono dziudo veteranai, turėdami puikų, didelio meistriškumo ir profesionalumo, nuostabaus charakterio trenerį Arimantą Pocevičių, turėjo iš ko mokytis įgyjant sportinės patirties, tad pelnydami sportinius apdovanojimus garsino rajoną ir Lietuva ant tatamių įvairaus rango varžybose.

Įgijęs begalinę dziudo imtynių darbo patirtį Arimantas su Kėdainių rajono dziudo sporto šakos entuziastais sugebėdavo rajone organizuoti įvairaus rango varžybas, būti įvairių dziudo varžybų iniciatoriumi, daug ir nuoširdžiai prisidėdavo prie kitų sporto, sveikatingumo renginių organizavimo ir vykdymo.

Tapęs senjoru Arimantas Pocevičius ne kartą iškovojo šalies čempiono vardą veteranų grupėje, gynė Kėdainių ir Lietuvos garbę Europos, Pasaulio senjorų dziudo ir sambo imtynių čempionatuose tapdamas jų nugalėtoju (2009 ir 2011 metais – planetos čempionas) ir prizininku, jis yra pelnęs dziudo imtynių 3 DAN diržą.

Gerbiamas treneris Arimantas Pocevičius buvo apdovanotas Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės aukso medaliu „Už nuopelnus Lietuvos sportui“, šalies dziudo ir sambo federacijų, Kėdainių rajono savivaldybės padėkos raštais.

Šeima, artimieji, draugai ir pažystami, rajono sporto, dziudo sporto šakos bendruomenė, mes visi – netekome nuostabaus žmogaus, didelio savo sporto šakos profesionalo, mylėtojo ir puoselėtojo, atidavusio didžią savo gyvenimo dalį sportui, dziudo sporto šakai.

Arimantas niekad nesakydavo: „gana, pavargau“, jis sakydavo: „reikia, darom“.

Su giliu liūdesiu tariame Tau Arimantai Amžiną Atilsį.

Ilsėkis ramybėje…

-------------

Arimantas Pocevičius gimė 1948 m. birželio 10 dieną Klaipėdos apskrities Skuodo mieste tėvų Juozo ir Stanislavos Pocevičių šeimoje. Joje be Arimanto augo 3 seserys ir vienas brolis, kurie surado savo vietas asmeniniame gyvenime ir dabartiniu metu gyvena Skuode bei Kretingoje.

Arimanto mokslai ir darbinė veikla. 1966 m. baigęs Skuodo vidurinę mokyklą, gabus jaunuolis įstojo į tuometę Lietuvos žemės ūkio akademijos mechanizacijos fakultetą ir kurį 1971 m. sėkmingai baigęs įgijo prestižinę tuo meto žemės ūkio inžinieriaus – mechaniko specialybę.

Baigęs mokslus, keletą metų dirbo Skuodo Melioracijos Statybos Valdyboje (MSV), vėliau daugelį metų sėkmingai darbavosi UAB „Irgita“ svarbaus Kėdainių padalinio vadovu, o papildomai, visuomeniniais pagrindais – Kėdainių sporto mokykloje sambo bei dziudo treneriu.

Dirbdamas treneriu jis parengė neblogo meistriškumo lygio sportininkų būrį, kurie tapo įvairių varžybų nugalėtojais ir prizininkais. Žinomesni iš jų: Vladas Jančiauskas, Vladas Serapinas, Artūras Šilanskas, Aleksandras Belovas, Remigijus Petrauskas, Ema Butkevičiūtė, broliai Renaldas ir Antanas Cukanovai ir kiti.

Sporto veikla. Nors Arimantas sambo sportu susidomėjo ganėtinai vėlokai – būdamas tik 3-iojo kurso studentu. Bet talentingas jaunuolis iš prigimties turėdamas išskirtines fizines ypatybes bei psichologines savybes – būdamas vikrus, stiprus, drąsus, ištvermingas bei ryžtingas, treniruojant tuo meto geriausiam bei garsiausiam Lietuvos sambo bei dziudo treneriui, Lietuvos čempionui, sporto meistrui Antanui Bubneliui greitai tobulėjo ir neužilgo savo svorio kategorijoje (visų lengviausiame bei lengviausiame) tapo Lietuvos vice čempionu ir čempionu, bei kitų svarbių varžybų nugalėtoju ir prizininku.

Pateikiame svarbesnius Arimanto Pocevičiaus laimėjimus jaunimo bei suaugusių sportininkų grupėje

*1969 m. Lietuvos jaunimo SAMBO pirmenybėse – 2-a vieta

*1972 m. Lietuvos SAMBO čempionate Vilniuje – 2-a vieta;

*1972 m. Estijos respublikos atviruose SAMBO pirmenybėse-1-a vieta;

*1972 m. Leningrado karinės apygardos pirmenybėse – 2-a vieta;

*1973 m. Lietuvos SAMBO čempionate – 1-a vieta (čempionas);

*1974 m. Sovietų Sąjungos (TSRS) Kaimo draugijos („UROŽAI“) žaidynėse – 2-a vieta;

*1968 -1980 m. daugkartinis Lietuvos „Nemuno“ SD SAMBO ir DZIUDO pirmenybių nugalėtojas ir prizininkas.

Arimanto laimėjimai SAMBO sporte senjorų grupėje:

*2003 m. Pasaulio čempionate Prancūzijoje – 2-a vieta;

*2004 m. Europos čempionate Lietuvoje – 1-a vieta (čempionas);

*2005 m. Pasaulio čempionate Čekijoje – 2-a vieta;

*2005 m. Europos Sąjungos šalių čempionate Lietuvoje – 1-a vieta;

*2007 m. Pasaulio čempionate Graikijoje – 3-a vieta;

*2008 m. Europos čempionate Baltarusijoje – 2-a vieta;

*2009 m. Pasaulio čempionate Lietuvoje – 1-a vieta (čempionas);

*2011 m. Pasaulio čempionate Graikijoje – 1-a vieta (čempionas);

*2012 m. Pasaulio čempionate Maroke – 2-a vieta.

Arimanto laimėjimai DZIUDO sporte senjorų amžiaus grupėje

*2006 m. Europos čempionate Čekijoje – 3-a vieta;

*2007 m. Europos čempionate Vokietijoje – 2-a vieta;

*2007 m. Europos komandiniame DZIUDO čempionate Lietuvoje – 2-a vieta;

*2008 m. Pasaulio čempionate Belgijoje – 1-a vieta (čempionas);

*2009 m. Europos čempionate Italijoje – 1-a vieta (čempionas);

*2009 m. Pasaulio čempionate Vokietijoje – 1-a vieta (čempionas);

*2010 m. Europos čempionate Kroatijoje – 3-a vieta;

*2010 m. Pasaulio čempionate Vengrijoje – 3-a vieta;

*2011 m. pasaulio čempionate Vokietijoje – 3-a vieta.

Išlydėti Arimantą Pocevičių galima 2021 08 26 (ketvirtadienį) nuo 9.00 val. adresu: Radvilų g. 8 B, Kėdainiai. Urna penktadienį bus vežama į gimtąjį miestą Skuodą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.