EUROLYGA 2023

„Velomaratonas“ kvietė įveikti save

Tradiciškai sekmadienį Vilniaus gatvėse riedėjo dviračių entuziastai. 12-tąjį kartą vykstančią dviračių šventę per dieną aplankė apie 10 tūkst. žiūrovų ir dalyvių. Projekto vadovė Goda Mankutė pastebi, kad šie metai kaip niekad išryškino dviračių kultūros svarbą ir vis daugiau dalyvių „IKI Velomaratoną“ atranda ir pirmą kartą.

 Velomaratono akimirka.<br>E.Buiko nuotr.
 Velomaratono akimirka.<br>E.Buiko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2021, 11:18 PM

„Atrodo, kad per pastaruosius metus žmonės pasiilgo bendravimo ir judėjimo – prie šių metų „IKI Velomaratono“ nusprendė prisijungti nemažai iki tol renginyje nedalyvavusių dviratininkų. Bet to, džiaugiamės sulaukę bene trečdaliu didesnio vaikų skaičiaus“, – teigia G. Mankutė.

Vienintelė „IKI Velomaratone“ besivaržanti dėl rezultatų dviratininkų grupė dalyvauja CRAMO „Semi-Sport“ ir „Sport“ važiavimuose. Visgi, didžioji dauguma dalyvių jėgas išbando mėgėjų, vaikų, „Terrasport“ mėgėjų riedučių, paspirtukų ir riedlenčių bei el. paspirtukų trasose.

Nors mėgėjų ir vaikų važiavimuose dviratininkai nelenktyniauja, partnerių įsteigtus prizus gavo jauniausia ir vyriausias dalyviai. Vos 5 mėn. amžiaus Karilei „Baltik Vairas“ padovanojo naują dviratį, o nuolatinis „IKI Velomaratono“ dalyvis, 84-erių Petras buvo apdovanotas parduotuvių tinklo „IKI“ 100 Eur vertės dovanų čekiu.

„Audimas“ rinko ir apdovanojo stilingiausius renginio dalyvius, todėl trasose buvo galima išvysti moterį katę, disko šeimynėlę, raguotą porą su šuneliu ar kaukėtus, jau legendiniu tapusio, serialo veikėjus. Daugiausiai komandos narių – net 150, subūrė Danske Bank kolektyvas.

Renginyje dalyvavo ir Rimanto Kaukėno paramos fondas, kuris ne tik subūrė savo komandą, bet važiavimą įprasmino išpildant šešiolikmetės Austėjos svajonę – turėti dviratį! Prieš du metus limfoblastine leukemija susirgusi mergina be galo mylinti gamtą ir miškus, po ilgos pertraukos šį sekmadienį vėl atsisėdo ant dviračio ir neslėpė džiaugsmu spindinčių akių.

Besiregistruojantys dalyviai buvo kviečiami finansiškai prisidėti prie Rimanto Kaukėno paramos grupės „Aplenkime vėžį“ – šiais metais dviratininkai kilniam tikslui paaukojo beveik 4 tūkst. eurų.

Didžiausią intrigą sekmadienį išlaikė CRAMO Sport vyrų grupės dalyviai. Lenktynių pirmoje pusėje į priekį išsiveržė šeši sportininkai, tačiau paskutinėmis sekundėmis kova įvyko tarp dviejų sportininkų. Vyrų grupėje Eimantas Gudiškis iškovojo pergalę, atvažiavęs 2 sek. greičiau nei jo varžovas, o moterų pergalę užsitikrino Daiva Ragažinskienė, savo varžoves aplenkusi daugiau nei 2 min.

2021-ųjų metų renginio šūkis – „Įveikti save“, todėl važiavimų metu ir renkant „IKI Velomaratono“ miestelio pramogas, siekiama dalyvius paskatinti nuolatos tobulėti ir išbandyti naujas veiklas.

Dviratininkai ir žiūrovai buvo kviečiami nemokamai šaudyti interaktyviame kariuomenės tire, mokytis figūrinio dviračių važiavimo (slalomo), sužaisti mini golfo partiją ar jėgas išmėginti pripučiamame kliūčių ruože. Šios nekasdienės veiklos padeda atrasti naujus pomėgius ir būti fiziškai aktyviems.

Kad dviratininkai ir toliau Vilniuje judėtų saugiai ir patogiai rūpinosi JUDU – „IKI Velomaratono“ dalyviams jie dovanojo Vilniaus dviračių trasų žemėlapį, su dviratininkams naudinga informacija apie stovus, pompas, dviračių nuomos, geriamojo vandens stotelės ir t. t.

Visą dieną pirmoji Lietuvoje automatinė dviračių plovykla siūlė nusiplauti dviratį; Ponas Dviratis nemokamai atliko smulkius remonto darbus ir užtikrino, kad starto liniją kirstų techniškai tvarkingi dviračiai. Buvo pasirūpinta ir pačiais dviratininkais – viso renginio metu IKI erdvėje dalyviai ir svečiai buvo kviečiami vaišintis šviežiais vaisiais, o „AUGA“ siūlė minant specialų dviratį susiplakti kokteilį.

Negana to, Paliesiaus fizinio krūvio terapijos klinika kvietė į savo palapinę, kurioje kineziterapeutai atliko detalią kūno sudėties analizę, o medicinos gydytojas konsultavo, kaip tiksliai pasirinkti sveiką fizinį krūvį nepakenkiant sveikatai.

Priešpaskutinį rugpjūčio savaitgalį vykstanti didžiausia Baltijos šalyse dviračių šventė kasmet remiasi keturiomis vertybėmis – šeima, sveika gyvensena, ekologija bei eismo saugumas. Būtent todėl renginyje vyksta ne tik sportiniai ir mėgėjų važiavimai, bet veiklomis siekiama įtraukti kuo įvairesnes dviračių sportu besidominčias grupes bei didinti dalyvių fizinį aktyvumą.

Projektas bendrai finansuojamas Vilniaus savivaldybės biudžeto lėšomis ir Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.