EUROLYGA 2023

Danas Rapšys grįžo treniruotis į Panevėžį: skrisdamas namo oro uoste plaukikas patyrė stresą kaip per varžybas

Plaukikas Danas Rapšys po trumpos treniruočių stovyklos Tenerifėje grįžo treniruotis į gimtąjį Panevėžį, tačiau jo kelionė namo iš Ispanijos per Londoną galėjo užtrukti ilgiau nei tikėtasi. Paaiškėjo, kad europietiškas COVID-19 skiepų sertifikatas neleidžia laisvai keliauti per Europą ir sportininkui teko gerokai pasinervinti.

Danas Rapšys<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Danas Rapšys<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Danas Rapšys<br>K.Štreimikio/LTOK nuotr.
Danas Rapšys<br>K.Štreimikio/LTOK nuotr.
Danas Rapšys<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Danas Rapšys<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
 Danas Rapšys.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Danas Rapšys.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2021-08-31 22:32, atnaujinta 2021-08-31 22:39

Apie nuotykius oro uoste 26 metų D.Rapšys antradienį vakare papasakojo savo feisbuko paskyroje.

„Kelionė į Panevėžį buvo sudėtingesnė nei 200 m laisvu stiliumi. Po savaitės Tenerifėje keliaujam į oro uostą – jau namo! Skrendant iš Tenerifės, kaip ir keliaujant ten, nereikėjo jokių testų, nes esu pasiskiepijęs. Maniau, kad pakaks parodyti europietišką COVID pasą. Jis yra mano telefone. Mano draugai turėjo pasidarę antigenų testą.

Bagažą pridavėme maždaug 40 min. iki skrydžio – neskubėjome, nes eilių nebuvo. Visi rodo neigiamus testų rezultatus, prieina mano eilė... Testo rezultatų neturiu – tik COVID europinį pasą. Man sako – negalima, nes skrendi per Londoną, o ten reikia neigiamo testo rezultato – jokie pažymėjimai netinka. Sakau, kad tiesiog sėsime į kitą lėktuvą, niekur UK nekeliausime.

Tačiau gaunu atsakymą, kad tokios taisyklės. Ištinka šioks toks stresas – gal ne toks, kaip prieš varžybas, bet neramu. Juolab kad keliaujant į Tenerifę per Belgiją ten sakė, kad tranzitui jokių testų nereikia. Ieškau išeities.

Ar galima pasidaryti testą oro uoste? Taip! Atsakymas už pusantros valandos. Iki skrydžio – 30 minučių. Palieku draugus, bėgu (labai retai bėgioju) į testavimo zoną su lagaminu. Kol randu praeina dar 5 minutės. Dar tiek pat pildant atsakymus per programėlę. Mokėti kortele. Aha. Prieš skrydį į Tenerifę nusiėmiau pinigų, o kortelės bankomatas negrąžino.

Skambinu draugams, kad atneštų kortelę sumokėti. Nervas jau normalus. Klausiu, kiek laiko truks testas ir atsakymas. Geriausiu atveju 40 minučių. Sakau, turiu 20. Man sako – OK, sėskis, stengsimės greičiau. Atsakymą, nuolat „refreshindamas“ telefoną, gaunu per 3 minutes! Iki skrydžio – 17 minučių.

Apsidžiaugęs bėgu prie įlaipinimo vartų. Patikra. Pasirodo, kad skubėdamas paėmiau draugų lagaminą, kuriame yra skysčių. Noriu atidaryti lagaminą – tas užrakintas kodu. Skambinu draugams, kurie jau laukia prie vartų. Dėl kodo nesusikalbam. Ant kojų – krūva oro uosto darbuotojų, kurie stengiasi padėti. Net policininkai.

Pagaliau pavyksta. Nors lėktuvas pagal grafiką jau turėjo būti pakilęs, manęs palaukė. O lėktuve prakaitas iš manęs garavo dar pusvalandį. Moralas: ruoškite namų darbus. Ar tai būtų kelionė, ar treniruočių pradžia. Treniruotėms namų darbus esu paruošęs“, – rašė plaukikas.

Dabar D.Rapšys kibs į treniruotes ir rengsis žiemos sezonui.

„Grįžau. Ten, kur pradėjau ir kur iš esmės gyvenu. Į baseiną. Atostogos baigėsi, metas pradėti iš naujo. Siekti geriausio įmanomo rezultato“, – rašė plaukikas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.