EUROLYGA 2023

Įvyko nacionalinės Lietuvos sportinių šokių rinktinės stovykla

Lietuvos sportinių šokių sportininkams ir treneriams praėjusios dienos buvo labai intensyvios. Geriausi mūsų šalies šokėjai rinkosi į nacionalinės rinktinės stovyklą, o treneriai ir teisėjai – į metinį kvalifikacijos tobulinimo kongresą.

Geriausi Lietuvos šokėjai rinkosi į nacionalinės rinktinės stovyklą.<br>LSŠF nuotr.
Geriausi Lietuvos šokėjai rinkosi į nacionalinės rinktinės stovyklą.<br>LSŠF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 3, 2021, 1:29 PM

„Į Lietuvos nacionalinės rinktinės stovyklą pakvietėme geriausiai 2021 m. Lietuvos standartinių ir Lotynų Amerikos šokių čempionatuose pasirodžiusias poras – medalininkus ir finalininkus. Stovyklos tikslas – padėti mūsų šaliai atstovausiančioms poroms pasiruošti artėjantiems pasaulio ir Europos čempionatams. Be abejo, ypatingas dėmesys – pasaulio suaugusiųjų standartinių šokių čempionatui, kuris jau po trijų savaičių vyks Čekijos Brno mieste ir kuriame Lietuvai atstovaus mūsų šalies čempionai ir vicečempionai: Evaldas ir Ieva Sodeikos bei Georgijus Kalašnikovas ir Domilė Šemeškevičiūtė.“ – kalbėjo Lietuvos sportinių šokių federacijos vykdomojo komiteto narys, atsakingas už rinktines Rolandas Burneikis.

Su nacionaline rinktine dirbo užsienio bei Lietuvos treneriai. Standartinių šokių treniruotes vedė Pietro Braga iš Italijos, o taip pat mūsų šalies šokių žvaigždės – Lina Chatkevičiūtė Vėželienė bei Veronika Golodneva Lacitienė; Lotynų Amerikos šokių – Jurgenas Noidekas iš Vokietijos bei praeityje Lietuvą garsinę, o dabar poras startams rengiantys Eglė Visockaitė Damaševičienė ir Gintaras Svistunavičius.

Treneris iš Italijos P. Braga šiuo metu yra labai populiarus specialistas, padedantis ne tik Lietuvos, bet ir kitų šalių šokėjams. Nepaisant to, mūsų sportininkus jis gyrė už savybes, kurios padeda Lietuvos standartinių šokių mokyklos braižą atpažinti tarp kitų šalių šokėjų. P. Braga taip pat drąsiai teigė, jog jis neabejoja, kad pasaulio suaugusiųjų standartinių šokių čempionato auksas po poros savaičių keliaus į Lietuvą.

Treneris iš Vokietijos Jurgenas Noidekas su Lietuvos nacionaline rinktine dirbo pirmą kartą, bet kai kuriuos mūsų šokėjus pažįsta iš treniruočių stovyklų užsienyje. Specialistas, taip pat, kaip ir P. Braga, stovyklos metu didžiausią dėmesį skyrė šokio muzikalumui, natūralioms kūno koordinacijoms, partnerystės įgūdžiams. Daugeliui stovykloje dalyvavusių sportininkų įspūdį paliko ir trenerio darbo metodai, išskirtinė asmenybė.

Kartu su nacionalinės rinktinės stovykla vyko metinis Lietuvos sportinių šokių federacijos trenerių kongresas. Jį surengusios LSŠF Akademijos direktorius Martynas Kūra papasakojo, kad užsienio trenerius galima pasikviesti kaip konsultantus, paprašyti jų iš šalies pažvelgti į mūsų sportininkus, bet vis tiek visas pagrindinis darbas atliekamas mūsų šalies specialistų, todėl susirinkti padiskutuoti apie treniravimo kryptis – labai efektyvu. „Nereikia pamiršti, kad norint išugdyti čempionus, turime skirti daug dėmesio jaunajai kartai – į mūsų klubus šokti ateinantiems mažiesiems, tad priklausomai nuo to, kaip treneriai įdiegs pamatus, sudomins vaikus sportiniais šokiais, taip mes ateityje turėsime pamainos dabartiniams čempionams.“ – teigė M. Kūra.

Į metinį kongresą susirinkę visos Lietuvos sportinių šokių treneriai – beveik 100 specialistų – klausėsi Italijos ir Vokietijos kolegų įžvalgų, diskutavo apie tai, kaip aukščiausio meistriškumo sportininkams diegtas temas galima būtų perkelti į visas šokėjų ugdymo pakopas.

Kaip visada, tiek stovyklos ir kongreso organizatoriai, tiek dalyviai buvo dėkingi LR Sporto rėmimo fondui, nes rinktinės stovyklos treniruotės ir kongreso paskaitos buvo iš dalies finansuojamos fondo lėšomis (kartu su LSŠF).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.