EUROLYGA 2023

Tokijas atsisveikina su paralimpinėmis žaidynėmis Medalių lentelėje triumfavo Kinija

Tokijas sekmadienį atsisveikina su paralimpinėmis žaidynėmis, pasak organizatorių, „suteikusioms balsą 1,2 mlrd. žmonių su negalia“.

Tokijuje baigėsi paralimpinės žaidynės.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Tokijuje baigėsi paralimpinės žaidynės.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2021, 2:47 PM

Paskutinę paralimpinių žaidynių dieną dieną išdalyta penkiolika aukso medalių, o iš viso per šias žaidynes medalių iškovojo rekordiškai daug komandų – 86, iš jų 62 – bent vieną aukso.

207 medalius, iš jų – 96 aukso, laimėjusi Kinija užėmė pirmą vietą apdovanojimų lentelėje, o už jos išrikiavo Didžioji Britanija, Jungtinės Valstijos ir Rusijos sportininkai.

Pasibaigus sporto varžyboms, dėmesys nukrypo į uždarymo ceremoniją 68 000 vietų olimpiniame stadione, kur prieš 12 dienų žaidynės buvo atidarytos skambant gitaroms ir šokant neonu spindintiems atlikėjams.

Planuota, kad uždaryme iš viso bus atstovaujama 163 delegacijoms – tik viena mažiau nei rekordą pagerinusiose 2012-ųjų Londono paralimpinėse žaidynėse, tačiau ne visos komandos ketino būti stadione.

Pasak Tarptautinio paralimpinio komiteto vadovo Andrew Parsonso (Endriu Parsonso), aktyvus dalyvavimas Tokijo žaidynėse įrodo, jog „paralimpinis judėjimas yra stiprus kaip niekad“.

„Net neabejoju, kad dėl pandemijos tai buvo svarbiausios paralimpinės žaidynės, nes suteikėme balsą 1,2 mlrd. žmonių su negalia“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.