EUROLYGA 2023

Vilniuje praūžė šeštosios reperio Ironvyto vardo štangos spaudimo varžybos

Sekmadienio vakarą Lukiškių aikštėje, Vilniuje, praūžė jau šeštosios reperio Ironvyto vardo štangos spaudimo varžybos. Į kasmetines varžybas susirinko ne tik būrys pajėgiausių šalies štangos spaudikų, bet ir gausybė į juos norinčių pasižiūrėti smalsuolių.

 Vilniuje praūžė šeštosios „IRONVYTAS BENCH PRESS 2021“ varžybos.<br> Eimantas Genys nuotr.
 Vilniuje praūžė šeštosios „IRONVYTAS BENCH PRESS 2021“ varžybos.<br> Eimantas Genys nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2021, 6:50 PM, atnaujinta Sep 7, 2021, 7:13 AM

„Aš labai džiaugiuosi, kad kasmet mes sulaukiame vis daugiau žiūrovų,“ – džiugesio neslėpė reperis. – „Kiekvienais metais mes su kolega Tomu Drevnickiu norime padaryti šventę tiek žiūrovams, tiek pas mus varžybose dalyvaujantiems sportininkams. Mūsų tikslas yra populiarinti jėgos sportą ir motyvuoti žmones po darbų nesėdėti namie ant sofos, o burtis su draugais ir eiti į sporto sales. O sportininkams, dalyvaujantiems varžybose, ypatingai svarbu būti pastebėtiems ir įvertintiems, dėl to mes labai stengiamės sukurti įspūdingas varžybas jau šešis metus iš eilės,“ – pasakojo Ironvytas.

„Ironvytas Bench Press 2021“ varžybose tik per plauką nebuvo pagerintas pernai metų šių varžybų rekordas, kurį užfiksavo Laimutis Dičiūnas, štangos spaudimo veiksme išspaudęs 240 kg svorį. Šiemet Laimučiui ant kulnų lipo Svajūnas Tamulevičius, kuris varžybų metu antruoju bandymu išspaudė 235 kg, deja, trečiuoju bandymu – 245 kg štanga sportininkui buvo per sunki, tačiau tai nesutrukdė Svajūnui iškovoti pirmąją vietą kategorijoje „vyrai 115+ kg“. Antrasis šioje kategorijoje liko Marek Polkovskij, parodęs 220 kg rezultatą, trečiasis buvo Saulius Skikas, išspaudęs 217 kg.

Vyrų kategorijoje iki 115 kg dėl pirmosios vietos užvirė tikra kova. Teisėjai buvo priversti daryti pertrauką ir spręsti, kas laimi šioje kategorijoje, nes tiek Gilbertas Tamulevičius, tiek Aloyzas Slavinskas išspaudė 220 kg štangą. Paprastai laimi tas sportininkas, kurio kūno svoris yra mažesnis, tačiau abu atletai svėrė po 110 kg, todėl teisėjų sprendimu pirmą vietą užėmė tas, kuris svorį paspaudė pirmas. Taigi, pirma vieta – Gilbertas Tamulevičius, antra vieta – Aloyzas Slavinskas, trečioji – Alius Fominas.

Kategorijoje „vyrai iki 90 kg“ aiškų pranašumą parodė Evaldas Černiauskas, įveikęs 190 kg štangą tapo nugalėtoju šioje kategorijoje. Antrąją vietą užėmė Ramūnas Liebus su 175 kg rezultatu, trečiasis kategorijoje liko Andrius Dilginas su 155 kg.

Veteranų kategorijoje triumfavo Lietuvos štangos spaudimo rekordininkas Tomas Drevnickis su 210 kg rezultatu.

Deja, kaip pats sportininkas sakė – tai ne jo diena, todėl trečiasis bandymas nebuvo sėkmingas, bet ir tokio rezultato pakako užimti pirmą vietą. Antrasis kategorijoje buvo Modestas Beinoravičius su 187,5 kg rezultatu. Trečiasis liko Kęstutis Milkintis, išspaudęs 182,5 kg štangą.

Gausiausia varžybų kategorija buvo „moterys“. Moterų kategorija nebuvo skaidoma į svorio grupes, rezultatai buvo skaičiuojami pagal WILKS klasifikaciją – kūno ir štangos svorio santykį. Šioje kategorijoje nenugalima buvo Eglė Turakevičiūtė, įveikusi 87,5 kg (Wilks – 93,44). Antroji liko Ramunė Šefildienė, išspaudusi 95 kg (Wilks – 82,88) štangą. Trečioji kategorijoje buvo Gitana Lipskienė su rezultatu 87,5 kg (Wilks – 81,85).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.