EUROLYGA 2023

Riaušėse prie Seimo dalyvavęs kovotojas A. Misiūnas atgailauja – atsiprašo klubo, bet ne dėl akmenų mėtymo į policiją

Per praėjusį mėnesį vykusias riaušes prie Seimo, kai Šeimų maršo mitingas pavirto tikru mūšio lauku tarp mitinguotojų ir policijos, kovotojas Arnoldas Misiūnas prisivirė nemenkos košės. Sportininkas užfiksuotas riaušėse prie Seimo, kur policijos pajėgos buvo apmėtytos akmenimis. Juos svaidė ir pats A.Misiūnas.

A. Misiūno kova.<br>LR archyvo nuotr.
A. Misiūno kova.<br>LR archyvo nuotr.
Arnoldas Misiūnas<br>V.
Arnoldas Misiūnas<br>V.
Arnoldas Misiūnas.<br>D.Dambrausko nuotr.
Arnoldas Misiūnas.<br>D.Dambrausko nuotr.
Tarp akmenis į policiją svaidžiusių asmenų<br>Instagram nuotr.
Tarp akmenis į policiją svaidžiusių asmenų<br>Instagram nuotr.
Tarp akmenis į policiją svaidžiusių asmenų<br>Instagram nuotr.
Tarp akmenis į policiją svaidžiusių asmenų<br>Instagram nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 8, 2021, 6:30 PM

Socialiniuose tinkluose išplito vaizdo įrašas, kuriame buvo matomas A.Misiūnas, kai jis keletą kartų siekia žemę, čiumpa saują akmenų ir meta juos policijos pajėgų link.

Nors kovotojas nenoromis žiniasklaidoje teigė, kad tai „greičiausiai ne jis, o tik panašus į jį asmuo“, per riaušes vietoje dirbę portalo lrytas.lt žurnalistai patvirtino, kad riaušėse buvo būtent kovotojas A.Misiūnas.

Pradžioje kovotojo atstovaujamas „Sparta Gym“ klubas bandė ginti sportininką, teigdamas, kad dar nebendravo su juo, tiki sportininko žodžiais, jog tai ne atletas, tačiau po kelių dienų išreiškė galutinę savo nuomonę – „Sparta Gym“ nenori nieko turėti su kovotoju-riaušininku.

Socialiniame tinkle „Facebook“ „Sparta Gym“ pripažino klydusi ir nubaudė riaušėse dalyvavusį bei klubui melavusį A.Misiūną.

Sporto klubas nutraukė bet kokius santykius su kovotoju.

„Visada sunku pripažinti, kad esi neteisus, bet kai taip yra – privalai tą padaryti ir atsiprašyti. Mums šiandien taip pat sunku, bet ne dėl to, kad turime apie tai pranešti viešai – tai kaip tik leidžia mums ištaisyti mūsų klaidą.

Tačiau mums iki šiol sunku suvokti ir priimti, kad žmogus, atstovavęs mūsų klubą, piktnaudžiavo mūsų pasitikėjimu ir pirmiausiai savo veiksmais, o vėliau – ir melu pakenkė klubo, kuris buvo jį priėmęs į savo gretas, bendrai ir konkrečiai visų jo pasitikėjusių kolegų ir trenerių reputacijai.

Taip, mes kalbame apie Arnoldą Misiūną ir įvykius prie Lietuvos Respublikos Seimo. Po pirmų pranešimų apie jo galimą dalyvavimą mes laukėme pačio Arnoldo atsakymo ir tik po to pateikėme savo nuomonę apie situaciją, nes pasitikėjimas savo nariais yra viena iš svarbiausių „Sparta Fight Gym“ klubo vertybių.

Bet tokia pat svarbi vertybė yra visiška netolerancija agresijai ir smurtui. Ir po to, kai šiandien mes gavome tiek video ir foto medžiagos su Arnoldo atvaizdais, bei jau nebelieka abiejonių, kad abi vertybės buvo pamintos, mes pranešame, kad visiškai atsiribojame nuo Arnoldo Misiūno ir nuo šios akimirkos mes nutraukiame bet kokius santykius su juo.

Mes dar kartą norime pabrėžti, kad smerkiame absoliučiai visų riaušininkų veiksmus, nes smurtas jokiais būdais negali būti pateisinamas ir neveda prie problemų sprendimo, o tik sukuria naujas.

Taip pat mes atsiprašome visų, kas vakar nusivylė mūsų pirmine reakcija. Mes neprašom suprasti kodėl vakar mes turėjome kitokią poziciją Arnoldo atžvilgiu, bet tikimės, jog mūsų atsiprašymas bus išgirstas ir norime tikėtis, kad priimtas“, – buvo rašoma „Sparta Gym“ pranešime.

Daugiau kaip po mėnesio atgailauti pradėjo ir pats A.Misiūnas, viešai parašęs, kad atsiprašo klubo. Taip pat „Facebook“ paskyroje jis trečiadienį išplatino savo pareiškimą.

„Kartais reikia laiko, kad suprastum ir įvertintum, kokius padarinius gali iššaukti neapgalvotas, emocijomis grįstas elgesys.

Šiandien tą suprantu ir noriu atsiprašyti, – rašė A.Misiūnas. – Labiausiai už tai, kad elgiausi savanaudiškai žiūrėdamas tik savo emocijų bei interesų, ir nepagalvojau, kad mano dalyvavimas mitinge prie Seimo gali pakenkti geram klubo vardui.

Taip pat noriu atsiprašyti, kad laiku neužkirtau kelio tolimesniems pranešimams ir savo pozicijos neišsakiau anksčiau, siekiant išvengti klubo tapatinimo su mano, kaip juos atstovaujančio sportininko elgesio.

Suprantu, kad tokie mano veiksmai neatspindi klubo vertybių ir neatskleidžia profesionalaus požiūrio į sportą.

Kiekvienas turi atsakyti už savo klaidas, jas pripažinti ir iš jų mokytis. Todėl dar kartą atsiprašau, kad dėl mano klaidos buvo sudvejota klubo, kolegų̨ ir trenerių reputacija.

Sparta visada buvo ir man yra Šeima. Visada būsiu dėkingas už tai, kad klubas mane priėmė į savo gretas, mokė, palaikė ir manimi tikėjo. Jų dėka turėjau galimybę pažinti tikrų varžybų jausmą, susipažinti ir mokytis iš geriausių savo srities sportininkų.“

Tačiau sportininkas ir toliau, greičiausiai, tiki, kad dalyvavimas riaušėse yra normalus dalykas, nes žodžiu neužsiminė apie savo elgesį ir akmenų mėtymą į policiją.

Lrytas.lt primena, kad A.Misiūną už dalyvavimą riaušėse metams diskvalifikavo ir Lietuvos kikboksingo federacija.

Per riaušes prie Seimo buvo sužeista 18 pareigūnų – 12 policininkų ir šeši Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai.

A.Misiūnas ringe nėra pasiekęs jokių didesnių pergalių, o labiausiai išgarsėjo po konflikto su Egidijumi Dragūnu, kai šis po pralaimėtos dvikovos įvairiais necenzūriniais žodžiais išplūdo kovotoją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.