EUROLYGA 2023

B. Petreikis debiutavo Vokietijos rankinio bundeslygoje

Lietuvos rinktinės rankininkas Benas Petreikis debiutavo Vokietijos pirmojoje bundeslygoje. Klaipėdietis, praėjusį sezoną padėjęs „N-Lübbecke“ komandai tapti antrosios bundeslygos vicečempione, ketvirtadienį su ta pačia apranga pirmą kartą žengė į aikštę stipriausioje pasaulio nacionalinėje lygoje.

Benas Petreikis<br>rankinis.lt
Benas Petreikis<br>rankinis.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 9, 2021, 10:34 PM, atnaujinta Sep 9, 2021, 11:20 PM

B.Petreikiui ir jo komandos draugams nepavyko laimėti pirmųjų rungtynių. Liubekės rankininkai savo arenoje, palaikant 715 žiūrovų, pusantro kėlinio lygiai kovojo su Vupertalio-Zolingeno „Bergische“ klubu (rezultatas buvo 17:17), bet paskutinėje mačo dalyje atsiliko ir pripažino svečių pranašumą 20:24 (12:12).

B.Petreikis įmetė 2 įvarčius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, buvo nubaustas geltona kortele ir 3 kartus suklydo.

Komandos tikslas – neiškristi

29 metų B.Petreikis užsienio klubuose žaidžia aštuntą sezoną. Klaipėdietis 2014 metais iš gimtojo miesto „Dragūno“ išvyko į Leobeno „Union“ ir tris sezonus rungtyniavo Austrijos lygoje. Po to jis tris sezonus Vokietijos antrojoje lygoje atstovavo „Aue“ komandai, iš kurios 2020 metais persikėlė į kitą antrosios bundeslygos klubą „N-Lübbecke“.

Praėjusį sezoną 25 tūkstančius gyventojų turinčio Liubekės miesto komanda antrojoje bundeslygoje užėmė antrąją vietą ir po trejų metų pertraukos grįžo į stipriausią Vokietijos rankinio pakopą.

Prieš naują sezoną „N-Lübbecke“ rankinio rinkos nedrebino. Komandą papildė tik trys naujokai, o vienas iš jų Tomas Wolfas treniruočių stovykloje patyrė sunkią traumą ir dar prieš debiutą naujoje komandoje ilgam iškrito iš rikiuotės.

Pagrindinis „N-Lübbecke“ tikslas kuklus – neiškristi atgal į antrąją bundeslygą. „Esame komanda, kurioje kiekvienas sąžiningai atlieka savo pareigas. Kiekvienas žino savo vaidmenį ir pagal galimybes prisideda prie komandos sėkmės.

Visiems žaidėjams svarbiausia – komandos rezultatas. Tikiuosi, kad naujame sezone niekas nepasikeis ir mums pavyks išsaugoti vietą pirmojoje bundeslygoje“, – prieš sezoną kalbėjo Liubekės komandos treneris Emiras Kurtagičius.

Strategas prisiminė, kad pernai mažai kas tikėjo, kad jo komandai pavyks iškovoti kelialapį, ir pripažino, kad „N-Lübbecke“ buvo palankūs kai kurie epideminiai ribojimai.

Į arenas grįžo žiūrovai

Naujo sezono pradžioje kai kurias bundeslygos komandas pasitiko pilnos arba beveik pilnos tribūnos. Vokietijoje vis dar galioja nemažai epideminių sveikatos saugumo taisyklių, tačiau skirtingose žemėse ribojimai nėra vienodi, o kai kur jie yra gana švelnūs.

Trečiadienį sezono atidarymo rungtynes Kylyje stebėjo net 9 tūkstančiai žiūrovų. Kylio arenoje yra 10285 vietos, bet klubui, pagal Šlezvige-Holšteine galiojančias taisykles, buvo leista parduoti truputį mažiau bilietų.

Įsigyti bilietus galėjo tik pasiskiepiję arba per pastaruosius šešis mėnesius COVID-19 sirgę asmenys. Kitaip tariant, atitinkantys „2G taisyklės“ reikalavimus.

Kai kurie Vokietijos renginių organizatoriai laikosi „3G taisyklės“, pagal kurią į arenas įleidžiami ne tik pasiskiepiję ar neseniai COVID-19 sirgę, bet ir per pastarąją parą koronaviruso testą atlikę ir neigiamą rezultatą gavę asmenys.

Kaip skiriasi galimybės pasirinkus „2G“ arba „3G“ variantą, iliustruoja dviejų Heseno žemės klubų pavyzdžiai. „Melsungen“ pasirinko „2G taisyklę“ ir gali parduoti bilietus į visas 4300 arenoje esančių vietų. „Wetzlar“ pasirinko „3G“ taisyklę ir 5000 vietų turinčioje arenoje gali priimti 3000 žiūrovų.

„3G taisyklę“ pasirinko „Hamburg“ klubas iš Hamburgo žemės ir „Leipzig“ klubas iš Saksonijos. Šiose žemėse galioja griežtesni ribojimai, todėl „Leipzig“ leidžiama įleisti 5000 žiūrovų (arenoje yra 12 tūkst. vietų), „Hamburg“ – 3000 žiūrovų (arenoje yra 13 tūkst. vietų). Tiesa, per pirmąsias rungtynes Hamburgo klubas viso limito neišnaudojo ir priėmė 2820 sirgalių.

Šlezvigo-Holšteino žemės klubui „Flensburg-Handewitt“ šiuo metu leidžiama į areną įleisti 4600 žiūrovų (tribūnose yra 6300 vietų). Tačiau kai kuriose žemėse vis dar galioja daug griežtesnės taisyklės ir į renginius uždarose patalpose leidžiama ateiti tik 500 žmonių.

„Skirtumas milžiniškas, – duodamas interviu „Sportschau“ leidiniui pripažino HBL vadovas Frankas Bohmannas. – Padėtis skirtingose šalies dalyse nevienoda. Bet jei sugebėsime įrodyti, kad dėl mūsų epideminė padėtis neblogėja, nebus priežasties palikti ribojimus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.